İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amerikalı Müslüman vekilleri (sözde) Müslümanlardan korumalı

***Metinde yer alan görüşler yazar(lar)ına ait olup, HyeTert’in görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.***

İbrahim Karataş / Yeni AkitAmerikan tarihinde ilk kez iki Müslüman kadın (Somali asıllı Ilhan Omar ve Filistin asıllı Rashida Tlaib) Demokrat Partiden seçilerek kongre üyesi oldu. Ayrıca Mısır asıllı Abdul El Sayed az kalsın Michigan eyaletinin valisi oluyordu. İki Müslüman kökenli insanın Amerikan kongresine girmesi bilhassa radikal Hristiyanları ve Yahudi lobisini rahatsız etti. Çünkü ikisi de İsrail işgaline karşılar. Ayrıca Müslüman olmayıp da İsrail’in zulmünü eleştiren başka kongre üyeleri de var. Normal şartlarda Yahudi lobisi vekil adaylarına önceden ulaşır ve kampanyalarına destek vererek kendi taraflarına çeker. Seçildikten sonra da İsrail’e götürüp okul bahçesine düşmüş Hamas füzesini göstererek İsraillilerin hayati tehlike (!) altında oldukları algısını oluştururlar. Vekillerin sadakati sağlandıktan sonra da İsrail lehine kararlar çıkmaya başlar.

Ama bu son seçimlerde seçilen her kongre üyesi İsrail turlarına katılmaya niyetli değil. Dahası Rashida Tlaib milletvekillerini toplayıp Filistin tarafına götürmeyi düşünüyor. Böylelikle İsrail’in yerle bir ettiği evlerle katlettiği ve sakat bıraktığı Filistinlileri görmüş olacaklar. İşbu İsrail muhalefetinden dolayıdır ki Yahudi lobisi alarma geçip İsrail karşıtı vekilleri karalamaya başladı. Suçlamaları klasik; anti-semitist olmak.

Yahudi lobisinin ve radikal Hristiyanların yaptıklarında şaşılacak bir şey yok. Onlar İsrail zulmünü dillendiren herkesi Yahudi düşmanı olarak tanımlarlar. Diğer yandan da durmadan İslam’a ve Müslümanlara hakaret ederler. Bu saçmalıklara alıştık da Müslüman kongre üyelerine en büyük saldırıları Müslüman iki ülke olan BAE ve Suudi Arabistan’ın yapması dayanılır gibi değil. Öyle ki Amerikalı muhafazakârlar bile şaşkın.

Foreign Policy dergisi geçtiğimiz günlerde bununla ilgili bir haber yaptı. Haberden birkaç itibarsızlaştırma örneği paylaşalım. El Arabiye’nin bir haberine göre; Tlaib ve Omar Demokrat Parti ve İslamcı gruplar arasındaki gizli işbirliği sayesinde kongreye girdiler ve amaçları Trump’ın politikalarını engellemek. BAE’li MBC kanalına çıkan Mısırlı bir yorumcuya göre Müslüman vekiller Trump’ın İslamcılarla yaptığı savaşı sekteye uğratacak.

Suudilerin Amerika’daki elçiliğinden biri, iki vekili Müslüman Kardeşlerin üyesi olmakla suçladı. İki vekil “İhvancı” olmakla suçlanıyor. Başka bir yorumcu Somalili Ilhan Omar’ın köken olarak Yemen Husilerinden olduğunu iddia etti. Ayrıca Ilhan Omar’ın Afrika kökenli olmasıyla da dalga geçiliyor. Malum Körfez ülkelerinde birçok Afrikalı insan halen köleler gibi çalıştırılıyor. Suudi bir yorumcu Omar’ı kastederek “Ne zaman bir köle alırsan bir de sopa al. Köle zavallı ve kirlidir” şeklinde hakaretler savurdu. Ayrıca birçok devlet destekli trol Ilhan Omar’ın kardeşiyle evli olduğuna dair eski bir iddiayı ortaya attı. Geçmişte Omar’ın Amerika’ya yerleşmek için kardeşiyle kâğıt üstünde bir evlilik yaptığı iddia edilmişti ama sonradan evlilik yaptığı kişinin kardeşi olmadığı ortaya çıkmıştı. Fakat troller için gerçeğin ne olduğunun önemi yok.

Suudiler ve BAE’liler bu saldırıları meşruiyetlerini kaybetmemek için yapıyorlar. Onlara göre diktatörler giderse yerlerine radikal gruplar geçer. İki ülke bu tezi kabul ettirmek için lobi şirketlerine her yıl yüz milyonlarca dolar para veriyorlar. Derler ki, dünyadaki PR şirketlerinin yarısı Suudiler ve BAE’lilere çalışır. İki vekil şimdi onların ve İsrail’in yalanlarını deşifre etmeye çalışıyor. Sayıca azlar ama bir doğru sayısız yalan yanlışı yok edebilecek güçtedir.

Eğer bahsi geçen iki vekil ve benzeri önemli figürlere sahip çıkılmazsa belki de baskılara dayanamayıp pes ederler. Onlar kendi çabalarıyla Amerikan meclisine girdiler. Şimdi karşılarında parayı kontrol eden gruplar ve ülkeler var. Hem onları korumak hem de etkilerinden faydalanmak Türkiye ve Katar gibi makbul Müslüman ülkelere düşüyor. Surda bir gedik açmak için her şey hazır. Harekete geçmeli.


https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ibrahim-karatas/amerikali-musluman-vekilleri-sozde-muslumanlardan-korumali-26815.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın