İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Putin Paşinyan’ı neden kutlamadı?” sorusuna Zaharova’dan romantik benzetmeli bir cevap

Bugünlerde Ermenistan’da, birkaç aylık dönüşüm döneminin ardından düzenlenen seçimleri büyük başarıyla (yüzde 70’in üzerinde oy oranıyla) kazanan Nikol Paşinyan öncülüğündeki güçlerle yeni bir tarih yazılacağından söz ediliyor. Batılı ülkelerin liderleri yeni Ermeni lidere kutlama mesajları ve davetiyeler gönderiyorlar.

Ancak yakın zamanlara kadar Ermenistan’ın en yakın müttefiki olan Rusya’nın Devlet Başkanı Putin, Paşinyan’ı kutlamak için acele etmiyor. Rus Eadaily.com sitesi, Ermeni medyasının bu konuya dikkat çektiğini yazarak Rusya’nın yakın işbirliği yaptığı Belarus, Kazakistan ve Kırgızistan liderlerinin de henüz kutlama mesajı göndermediğini vurguluyor.

Ayrıca 2 Nisan 2017’deki parlamento seçimlerinin ardından Putin’in o zamanki Ermenistan lideri Sarkisyan’ı hemen arayarak kutladığını hatırlatıyor.

Konuyla ilgili olarak Ermeni enformasyon ve analiz merkezi Verelo’nun haberini aktaran Eadaily.com sitesi, Tert.am portalının Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’ya “Putin neden Paşinyan’ı tebrik etmedi?” sorusunu yönelttiğini aktarıyor.

Zaharova’nın cevabı sürpriz sayılabilir: “Bence bu soru, bir kadına aşkını defalarca ilan etmiş olan erkeğe ‘beni seviyor musun?’ demek gibi bir şey.”


http://www.turkrus.com/704622-%E2%80%9Cputin-pasinyan%E2%80%99i-neden-kutlamadi%E2%80%9D-sorusuna-zaharova%E2%80%99dan-romantik-benzetmeli-bir-cevap-xh.aspx

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın