İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lukaşenko: AGİT MG, Erivan ve Bakü olmadan Karabağ sorununu çözemez

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, Dağlık Karabağ sorununu Ermenistan ve Azerbaycan liderlerinin çözebileceğini ve uluslararası arabulucuların geçan zaman zarfında hiç bir şey yapmadıklarını söyledi.

Lukaşenko, Cuma günü Minsk’te Rus gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Dağlık Karabağ ile ilgili Minsk Grubu geçen on yıllar boyunca hiç bir şey yapmadı ve iki devlet başkanı (Ermenistan ve Azerbaycan) oturup ‘Bu sorunu halkların çıkarları doğrultusunda çözelim’ demeyinceye kadar da hiç bir şey yapmayacak.”

Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi’nin, Azerbaycan SSC’inden ayrıldığını açıkladığı Şubat 1988’de başlayan ihtilaf nedeniyle, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki ilişkiler gerildi. Eylül 1991’de Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi, Stepanakert kent merkezinde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin kurulduğunu ilan etti.

Azerbaycan, askeri çatışmalar devam ederken Dağlık Karabağ üzerinde kontrolü kaybetti. 1992 yılından beri AGİT Minsk Grubu çatısı altında sorunun barışçıl çözümü için müzakereler sürüyor. Azerbaycan toprak bütünlüğünün korunması konusunda ısrar ederken, Ermenistan tanınmamış cumhuriyetin çıkarlarını savunuyor.  Dağlık Karabağ Cumhuriyeti müzakerelerde yer alamıyor.


https://tr.sputniknews.com/asya/201812151036644989-lukasenko-agit-erivan-baku-olmadan-karabag-sorununu-cozemez/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın