İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’da bir ilk olarak Sergey Paracanov’un sergisi açıldı

Dünyaca meşhur Ermeni yönetmen ve sanatçı Sergey Paracanov’un eserleri,  farklı malzemeleden oluşmuş görsel sanat örnekleri ilk defa İstanbul’un Bera Müzesinde sergileniyor.

“Paracanov, Sarkis ile” adlı sergi 13 Aralık 2018 tarihinden 17 Mart 2019 tarihine kadar ziyaretçiler için açık olacak. İstanbul Pera Müzesi ve Yerevan’daki Sergey Paracanov Müzesi’nin işbirliği sonucunda hayata geçirilen bu sergi büyük Ermeni sanatçının doğumunun 95. Yıldönümü münasebetiyle sinema tarihinin en önemli yönetmenleri arasında yer alan sanatçı Sergey Parajanov’un benzersiz dünyasını, tüm yönleriyle ilk kez Türkiye’de tanıtmayı hedefliyor.

Yerevan’da bulunan Sergey Paracanov Müzesinin Müdürü Zaven Sargsyan serginin küratörlüğünü yaptı.  Organizatörlerin tanımına göre ‘en büyük yurtdışı sergisi’ özelliğini taşıyan sergide resimler, kolajlar, desenler, film sahnesi eskizleri, kostüm tasarımları, mozaikler, objeler, fotoğraflar sergilenecek. “Parajanov, Sarkis ile”aynı zamanda, bugüne dek dünyanın dört bir yanında 30’dan fazla şehirde sergilendi.

Serginin küratörü Zaven Sargsyan yaptığı açıklamada “İstanbul’da yapılan bu sergi, onun müze duvarları dışında hazırlanan en büyük sergisi. Onun sanatını 1989 yılında ziyaret ettiği zaman büyülendiği bu harika şehirde olabildiğince dolu dolu sergilemek istedik. Bu serginin insanların kalbini ısıtacağını ve halklarımızın yakınlaşmasına katkıda bulunacağını umut ediyoruz” ifadelerini dile getirdi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/12/14/İstanbul-Sergey-Paracanov/144063

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın