İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Hayastan” Fonu’nun Teleton 2018 sonucunda topladığı 11 milyon 109 bin dolar arttı

ABD’nin Los Angeles şehrinde Şükran Günü olan 23 Kasım tarihinde her sene olduğu gibi “Hayastan” (Ermenistan) Fonu tarafından düzenlenen Teleton 2018 sırasında toplam 11 milyon 106 bin dolar toplanmıştı. Fakat sonuç nihai değildi ve Teleton’dan sonra da para bağışları gelmeye devam ediyordu.

“Hayastan” Fonu Müdürü Haykak Arşamyan gazeteceilerle görüşme sırasında şu an toplam 14 milyon 116 bin dolar toplandığına dair bilgi verdi.

Arşamyan yaptığı açıklamada “Teletondan sonra toplanan para arttı. Geçen yıl 12 milyon dolardan bahsediliyordu, fakat aslında 7 milyon dolar aktarılmıştı. Ekim ayında Kanada’yı ziyaret ettim, birçok kişi ve derneklerle görüştüm. Vakıfa karşı büyük bir hayalkırıklığı ve güvensizlik vardı, ama biz onları aştık” ifadelerine yer verdi.

“Hayastan” Fonu Müdürü aynı zamanda geçen seneye göre bu sene bağış yapan kişilerin çoğaldığını da vurguladı.

Bu sene “Birlikte yaratalım” başlıklı Teleton 2018 çerçevesinde toplanan para Karabağ’da iki önemli proje gerçekleşecek. Projelerden biri tarımın geliştirmesine yönelik olacak. “Verimli Artsakh” adlı proje kapsamında Karabağ’daki Martuni ve Askeran rayonlarında yaklaşık 200 dönüm tarım arazileri için sulama sistemi sağlanacak. Ayrıca tarım açısından çok önemli damlama sulama sistemi de hayata geçirilecek.

İkinici proje de Karabağ’da güneş enerjisinin kullanımına yönelik olacak. Proje Şuşi’den başladı. Karintak köyünde artık 50 evde sadece güneş enerjiyle elektrik sağlanıyor. 2019 yılında ise bütün Askeran rayonunda güneş enerji kullanılması hedefleniyor. Vakfın topladığı paraların bir kısmı da Ermenistan’daki bazı projelere yöneltilecek.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/12/14/“Hayastan”-Fonu-Teleton-2018/144146

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın