İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nden ABD Yerevan Büyükelçiliğine tepki

Ermenistan’da ABD Büyükelçiliği Yılbaşı bayram günlerinde sözde artan soygun, yankesicilik ve hırsızların evlere girme olaylardan dolayı Ermenistan’da bulunan kendi vatandaşlarını dikkatli olmaya çağırdı.

Büyükelçiliğinin bu uyarısına Amerika Ermeni Ulusal Komitesinden (Ermeni Davası Konseyi) (ANCA) tepki geldi. Bu uyarının tuhaf olduğunu vurgulayan ANCA, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından sunulan bilgilere göre Ermenistan’ın dünyada en güvenli ve turizm açısından en tehlikesiz yerlerden biri olduğunu hatırlatarak böyle bir uyarının anlamsız olduğunu dile getirdi.

ANCA Ermenistan’da uluslararası terör örgütlerinin faaliyetleri yada eylemleri ile ilgili de daha önce herhangi bir kayıt bulunmadığını ve bu durumda böyle bir uyarının yersiz olduğunu dile getirdi.

Daha önce ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada “Tatil sezonu yaklaşırken Amerikan vatandaşlarına dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyoruz. Bu dönemde soygun, yankesicilik ve hırsızların evlere girme sayısında artış yaşanabilir” ifadelerine yer verilmişti.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/12/13/Ermeni-ABD/144016

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın