İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Türk-Ermeni ilişkilerinin belirsiz geleceği karşılığında, Azerbaycan’ı müttefik olarak kaybetmek Türkiye için kabul edilemez’

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Dağlık Karabağ’la ilgili herhangi bir ön koşul olmaksızın Erivan’ın Türkiye ile diplomatik ilişki kurmaya hazır olduğu yönündeki açıklamasını yorumlayan Azerbaycanlı siyaset uzmanı İlgar Velizade, önerideki gerçeklik payının düşük olduğunu ve Türkiye tarafından kabul görmesine ihtimal vermediğini aktardı.

Sputnik Azerbaycan’a konuşan Velizade, Nikol Paşinyan’ın Dağlık Karabağ’la ilgili durum dikkate alınmadan Türkiye ile ilişkilerin normale döndürülmesi ile ilgili açıklamasının aslında yeni olmadığına dikkat çekti.

Velizade, “Ermenistan’ın önceki yönetimi de buna benzer önerilerde bulundu, fakat bu öneriler, mesnetsiz olduğu gerekçesiyle Türkiye tarafından kabul edilmedi, zira bugünkü Azeri-Türk ilişkileri şu veya bu derecede Türk-Ermeni ilişkilerinin tamamını ilgilendiriyor” dedi ve şöyle devam etti:

‘BU TÜR ÖNERİLER GERÇEKÇİ GÖZÜKMÜYOR’

“Türkiye’nin Türk-Ermeni sınırının açılmasıyla ilgili süreci çözmesi için ya Türkiye’nin şartları yerine getirilmeli, ya da kendisi (Ankara) 1993 tarihli kararını gözden geçirmeli ki bu, Türk politikası bakımından saçmalık, zira o halde Türkiye kendi prensiplerinden uzaklaşmalı ve böyle bir şeyin yapılmayacağı ortada.

Bu tür öneriler fazla gerçekçi gibi görünmüyor, gerçek durumla bağdaşmıyor. Bunun dışında Türk-Ermeni ilişkilerinin belirsiz geleceği karşılığında Azerbaycan’ı müttefik ve en yakın partneri olarak kaybetmek Türkiye için kabul edilemez ve Ankara’nın buna razı gelmesi pek te mümkün değil.”


https://tr.sputniknews.com/analiz/201812121036600142-turkiye-ermenistan-pasinyan-/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın