İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kültür Bakanı: 10 yılda 57 kilise restore edildi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Son 10 yılda 57 kilisenin proje ve restorasyon çalışmalarının yapıldığını açıkladı

Devlet eliyle kilise restorasyonları artarak devam ediyor. Son 10 yılda 57 kilise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edildi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 57 kilisenin proje ve restorasyon çalışmalarının yapıldığını açıkladı.

Bakan Ersoy, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce 2007-2018 yılları arasında Kiliselerin restorasyonuna yönelik toplam 35 adet proje yapım işi, 27 adet uygulama işi gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bakan Ersoy, ihale hazırlık çalışmaları sürdürülen 1 adet proje, 1 adet uygulama işi bulunduğuna dikkat çekerek, 2018 yılı içerisinde ödenekler nispetinde çalışmalara devam edileceğini kaydetti.

Bakan Ersoy, bugüne kadar gerçekleştirilen ve çalışmaları sürdürülen Kilise yapılarına yönelik proje ve restorasyonlar dikkate alındığında 57 adet çalışmanın bulunduğunu ifade ederek, ayrıca 5 adet proje, 1 restorasyon çalışmasının da 2018 yılı içerisinde ödenekler nispetinde değerlendirilmesinin planlandığını anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bakanlığımızca öncelik gözetilmeksizin tüm illerdeki tescilli taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonları gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda Niğde ilinde, Niğde Konaklı Misli Kilisesi (Aziz Vasilyos) Projeleri Yapımı ve Niğde Bor Yukarı Sokubaşı Ermeni Kilisesi Restorasyonu çalışmaları gerçekleştirilmiştir” açıklamasında bulundu.


 

http://www.yenimesaj.com.tr/kultur-bakani-10-yilda-57-kilise-restore-edildi-H1308795.htm

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın