İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Dışişleri Bakanlığından Ermeni halkına tebrik mesajı

ABD Dışişleri Bakanlığı Ermenistan’da 9 Aralık tarihinde gerçekleşen erken genel seçimleri münasebetiyle tüm Ermeni halkını tebrik ettiğini açıkladı.

ABD yetkilileri Ermenistan’da seçimlerin eşit rekabet şartlarda düzenlendiğine dair Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) demokratik kurumlarının ve İnsan hakları ofisinin değerlendirmelerine katıldıklarını dile getirerek ederek seçim kampanyası sırasında da eşit şartlar sağlandığını ifade ettiler.

İleride gerçekleşecek olan seçimlerde de ABD Ermenistan Hülümetine AGİT ve Venedik Komisyonunun önerilerine dikkat etme çağrısında bulundu. Bu seçimlerde ise insanın temel özgürlüklerine saygı gösterildiğini vurgulandı. Ayrıca toplumda seçimlere yönelik güvenin artmasının da altını çizildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı 2018 yılının Ermenistan için önemli değişimler dönemi olarak nitelendirdi. Yapılan açıklamada “27 yıl boyunca ABD Ermenistan’da demokratik süreçlere destek vermeye çalıştı ve aynı şekilde devam edecek. Yeni Parlamento ve Hükümetiyle iki taraflı ilişkilerimizi ve işbirliğimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verildi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/12/11/ABD-Ermenistan/143741

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın