İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan soykırımın önlenmesi konusunda uluslararası işbirliği için güclü bir platform sağlıyor

Ermenistan Dışişleri Bakan Vekili Zohrab Mnatsakanyan, Soykırım suçunun önlenmesi ve cezalandırması hakkında sözleşmesinin kabul edilmesinin 70’inci yıldönümü münasebetiyle Yerevan’da düzenlenen konserde konuşma yaptı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünce Dışişleri Bakan Vekili, hep  “bir daha asla” ilkeyi tasdik ederek Ermenistan’ın uluslararası kamuoyunun gelecek soykırımların önlenmesine yönelik tedbirlerin ortak çabalarla alınması konusunda katkıda bulunmaya zorunda ve kararlı olduğunu açıkladı.

Mnatsakanyan “Soykırımdan kurtulanların hikayelerini kulaklarımızdaysa, ortak hafızamız ve kimliğimizi koruma irademiz varsa soykırım kurbanlarının anısı hepimizin kalbinde olacak.

Bakan Vekili “2015 yılında “Soykırım Suçuna Karşı” Global Forumu’nu kurarak Ermenistan soykırımın önlenmesi konusunda uluslararası işbirliği için güclü bir platform sağlıyor. Bu konserle, eğitim ve kültürle soykırımın önlenmesi sorularına adanmış Yerevan’ın 3. Global Forumu’nun açılışını ilan ediyorum” diye ifade etti.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/12/10/Ermenistan-Dışişleri-Soykırım-global-forum/143681

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın