İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Küresel Bağlamda Osmanlı İmparatorluğu ve Ermeniler’ konferansı başlıyor

Ortaköy Lusavoriç Vakfı Araştırma Topluluğu, ‘Küresel Bağlamda Osmanlı İmparatorluğu ve Ermeniler: Kültür ve Ekonomi’ başlıklı uluslararası bir konferans düzenliyor. 7-8 Aralık’ta İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yapılacak olan konferansa yurtiçi ve yurtdışından uzmanlar ve akademisyenler katılacak. Konferasta Raymond Kevorkian da bir sunum yapacak.
7 Aralık Cuma günü 16.30’da Türkiye Katolik Ermenileri Ruhani Önderi (Kerabaydzar) Levon Zekiyan’ın selamlamasıyla ve İlber Ortaylı’nın açılış konuşmasıyla başlayacak olan konferans, ertesi gün sabah 10.30’da başlayacak oturumla devam edecek. İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Mehmet Genç, Oxford Üniversitesi’nden Edmund Herzig, Paris Nubar Kütüphanesi eski müdürü Raymond Kevorkian ve İbn Haldun Üniversitesi’nden Halil Berktay’ın konuşmalarının ardından, Arus Yumul, Elçin Macar ve Bülent Bilmez’in katılacağı yuvarlak masa toplantısına geçilecek.
Bilgi Üniversitesi Santralistanbul’da yapılacak olan konferansta konuşmalar sırasında İngilizce ve Türkçe simultane tercüme olacak.


http://www.agos.com.tr/tr/yazi/21655/kuresel-baglamda-osmanli-imparatorlugu-ve-ermeniler-konferansi-basliyor

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın