İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransız GEO dergisi Karabağ hakkında makale dizisi yayınladı

Fransız ünlü GEO dergisi Aralık ayındaki yayınında Artsakh’la (Karabağ) ilgili 16 sayfadan ibaret makale dizisini okuyucularının dikkatine sundu.

“Dağlık Karabağ: Kafkasya’nın kara bağı” adlı makale dizisinde Ermenistan’ın bir parçası, dünya tarafından daha tanınmayan devlet olan Karabağ’ın dünyaya açık olduğunu ve kendi güzellikle çekiciliğini sunmak istediğini ifade ediliyor.

19’uncu yüzyılından itibaren Artsakh’ın tarihini, Karabağ çatışması ve çözüm süreciyle ilgili bilgi veren, Artsakh’ın tarihi ve kültürel mirasını, ekonomisini, turizm alanını tanıtan yazıda devamlı savaş tehdidi altında yaşayan Karabağ halkının gündem hayatına da değiniliyor.

Belirsiz duruma rağmen Karabağ gelişmeye devam ediyor ve yazarın edindiği bilgilere göre ekonomide her sene yüzde 10 oranda ilerleme kaydediyor.

Makalede yazar Karabağ hakkında “Ermeniler için milli direniş ruhu ve son kale olan Artsakh tarih dolu bir bölgedir. Düşmanın saldırılarında korundukları bir yer ve aynı zamanda buradaki kilise ve manastırlar sayesinde kutsal bir ziyaret yeridir” değerlendirmesini yapıyor.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/12/06/Fransız-GEO-Karabağ-Ermenistan/143366

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın