İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yahudiyim diyen Nazif Ay, Said Nursi’nin ‘Hıristiyanlık İslamiyet’e inkilab edecek’ sözünü çarpıttı Kaynak: Yahudiyim diyen Nazif Ay, Said Nursi’nin ‘Hıristiyanlık İslamiyet’e inkilab edecek’ sözünü çarpıttı

“Yahudiyim” diyerek kendini ele veren ulusalcıların ilahiyatçısı Nazif Ay, yine çarpık zihniyetini sergiledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Sürekli Müslümanlara özellikle de Bediüzzaman Said Nursi ve Nur talebelerine saldıranve son yazısında Yahudi olduğunu açıklayanulusalcı yayın organlarının ilahiyatçısı Nazif Ay, yine saçmaladı.

“Hıristiyanlık İslamiyet’e inkilab edecektir” ifadesine niye kızıyor?

Odatv’deki yazısında Risale-i Nur’dan alıntılaryapan Ay, bunları bağlamından kopartarak ilgisiz ve çarpık yorumlarda bulundu.

Said Nursi’nin Hz. İsa’nın nüzulü ve Hıristiyanlığın İslamiyet’e dahil olacağı, “Hıristiyanlık bir nevi İslamiyet’e inkilab edecektir”ifadesini kullanmasına rağmen Nazif Ay, bu yorumları “tek egemen gücün Hıristiyanlık olacağının müjdelendiği” şeklinde bile bile yalan söyledi.

“Müslüman İseviler” kavramını çarpıtan zeka!

Risale-i Nur’da yer alan Avrupa, Amerika ve Almanya’da İslamiyetin yayıldığı, insanların Müslüman olduğuna dair bölümleri alıntılayan Nazif Ay, son bölümde yine müthiş (!) bir zeka örneği ile “Müslüman İseviler”kavramını “Hıristiyanlaşan Müslümanlar”şeklinde çarpıttı.

Söz konusu kavram daha çok Müslüman olan Hıristiyanları kastetmektedir. Bununla ilgili Sorularla Risale sitesind everilen cevap şöyle:

Deccalizm olan komünizm ile mücadele de Hristiyan ve İslam alemi birlikte ve ittifak ile hareket etmişlerdir. Soğuk savaş dönemi incelenirse bu mesele daha iyi anlaşılır.

“Îsevîlerin hakiki dindarları”ya da “hakiki İsevi”tabirlerini iki şekilde anlamak mümkündür. “Müslüman İsevîleri”tabirini de bu kapsamda değerlendirmek mümkün.

Birisi, İslam dini ile müşerref olmuş Hristiyanlardır.Yani Hristiyanlıktan İslam’a geçmiş kesimlere işaret etmek için konulan sembol bir tabirdir. Nasıl Müslüman Türklerdenildiğinde bir kavme atıf vardır, aynı şekilde “hakiki dindar İseviler”tabirinde de Müslüman İsevilere atıf vardır.

İkincisi, samimi bir şekilde komünizm karşısında mücadele eden dindar, ama tutucu ve bağnaz olmayan Hıristiyanlardır. Bunlar dinin komünizm karşısında muhafaza olması için İslam ile ittifak ediyorlar.Bu ittifakları belki ahirette karşılıksız kalmaz, ama onların cennete girmesine yetmeyecektir. Zira cennete ancak İslam olunca girilebilir.İnsanların iyilikleri cennet için yeterli değildir, iman da lazımdır.

Bir Hristiyan bozuk inançlarını bırakıp İslam’a iman ederse, “İsevi Müslüman’ım” demesinde bir mahzur yoktur.Biz Müslümanlar Hazreti Musa ve İsa (as)’in getirdiği dinlerin temel ve esas kısımlarını zaten kabul ediyoruz, fark sadece zamanın şartlarına göre değişen bir takım feri hükümlerdedir ki, bu hükümlerde cari olan İslam şeriatıdırve buna uymak gerekiyor.

Yoksa semavi dinler arasında karma bir din anlayışını tesis etmek sapkınlık ve küfürolur, bunu iddia edende zaten yok.


https://www.risalehaber.com/yahudiyim-diyen-nazif-ay-said-nursinin-hiristiyanlik-islamiyete-inkilab-edecek-sozun-342399h.htm

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın