İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rus uzman: Ermenistan ordusu bölgesel tehditleri geri çevirebilecek kadar güçlü

Rusya Füze ve Topçu Akademisi üyesi, askeri uzman Konstantin Sivkov, Ermenistan’ın, olası bölgesel saldırıları geri çevirebilecek kadar güçlü silahlı kuvvetlerine sahip olduğunu kaydetti.

Rusya’nın, Karabağ çatışmasında daha şiddetli bir aşamaya geçilmesini önlemek için elinden geleni yaptığını dile getiren Rus uzman, “Ermenistan’da, Rus silahların Azerbaycan’a gönderilmesi dahil, Rusya ile Azerbaycan arsındaki yakın ilişkilere oldukça olumsuz bakıldığını biliyorum. Ancak şunu da kaydetmeliyiz ki Rusya, aynı zamanda Ermenistan’ın güvenliğini sağlamak için çok fazla şey yapıyor. Rusya, Ermenistan topraklarında kendi askeri üssünü kurdu ve bu, Azerbaycan’a silah göndermekten daha ciddi bir garantidir” yorumunu yaptı.

Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ın büyük çaplı saldırısı durumunda Rusya’nın, müteffikini korumak için kendi askeri güçünü kullanacağını ifade eden Sivkov, Azerbaycan’ın da bunu “çok iyi bildiğini” ileri sürdü.

Bakü’nün, hem Rusya, hem Batı ile müzakereler sürdürdüğünü kaydeden uzman, Azerbaycan’a Rus silahlarının satılmasıyla Azerbaycan’ın bir anlamda kontrol altında tutulmasının sağlandığını öne sürdü.

Sivkov, “Şüphe yok ki Rusya’nın, Azerbaycan silah pazarından geri çekilmesi durumunda oraya hemen ABD’liler yerleşecek. ABD, kendi silah ve teçhizatını, üstelik askeri danışmanlarını da mutlaka Azerbaycan’a gönderecek, ve bu aşamadan sonra Artsakh’a karşı savaş kaçınılmaz olacak”, ifadelerini kullandı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/12/04/Rusya-Ermeni-Azerbaycan-Sivkov/143154

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın