İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

FETÖ’nün yeni kumpası: Azerice siteyi niye açtılar?

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

 

Terör örgüt FETÖ Türkiye’yi zor durumda bırakmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. FETÖ bu kez Azerbaycan ile Türkiye ilişkilerini bozmak için harekete geçti. ‘Örgüt, yeniavaz adlı internet sitesini devreye sokarak buradan Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini hedef alıyor.

FETÖ, Azerbaycan ile Türkiye ilişkilerini bozmak için faaliyetlerine devam ediyor. Azerbaycan’da örgütün kara propaganda ayağını yürüten Zaman gazetesinin kapatılması üzerine ‘yeniavaz’ adlı internet sitesi devreye sokuldu. Örgüt buradan Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini hedef alıyor.

Azerbaycan, FETÖ ile mücadelede Türkiye ile işbirliği yapan ülkelerin başında geliyor. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in FETÖ’ye karşı tavrının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar net olduğu biliniyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Azerbaycan’da başta eğitim olmak üzere FETÖ’nün medya kuruluşları ve dernekleri ile her türlü faaliyetlerine son verilmişti. Azerbaycan’da 13 FETÖ okulu kapatıldı. Hala ülkede varlığını sürdüren FETÖ, Azerbaycan’da Zaman gazetesi üzerinden medya operasyonunu yürütüyordu.

TÜRKİYE ALEYHİNE KARA PROPAGANDA

Harekete geçen Azerbaycan, örgütün kara propaganda ayağını yürüten Zaman’ı kapattı. Örgüt onun yerine ‘yeniavaz’ adlı internet haber sitesini kurdu. Zaman’da çalışan örgüt elemanları faaliyetlerine burada sürdürüyor.

Site, Türkiye aleyhine kara propaganda ve iki ülke ilişkilerini zehirlemeye yönelik haberlere imza atıyor.

GÜRCİSTAN’A SAHTE KİMLİKLE GİRMEYE ÇALIŞTI

İki ülkenin arasını açmaya yönelik gayretler çerçevesinde geçtiğimiz günlerde ‘Türkiye, Ermenistan TIR’larına kapı açıyor’ başlıklı haber servise konuldu. Sitenin bir başka algı çalışması ise Gürcistan’ın Batum şehrinden Azerbaycan’a sahte kimlikle girmeye çalışan FETÖ/PYD şüphelisi Mustafa Ceyhan’la ilgili.

Ceyhan, Azerbaycan polisi tarafında tutuklanmış, Türk polisine teslim edilmişti. ‘yeniavaz’ haber sitesi Türkiye’ye teslim edilen FETÖ’cüleri sanki kaçırılmış gibi ‘Türkiyeli iş adamı Azerbaycan’dan kaçırıldı’ diye haber yapmıştı.

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın