İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cem Özdemir’e hakaret cezası yarıya indirildi

Almanya’da Yeşiller Partisi eski eşbaşkanı Cem Özdemir’e hakaretten 30 gün ceza alan ve bu cezası bin 200 euro para cezasına çevrilen Bekir Sipahi’nin üst mahkemeye itirazı sonuçlandı. Üst mahkeme Sipahi’ye verilen cezayı yarıya indirdi.
DUISBURG Uyum Meclisi Üyesi Bekir Sipahi, 1915 olaylarının Federal Meclis’te görüşüldüğü sırada Twitter’dan paylaştığı mesajlarla Cem Özdemir’e tepki göstermişti. Bu paylaşımların birinde Özdemir’e hakaretle suçlanan ve yargılandığı mahkemede 30 gün cezaya çarptırılan Sipahi’nin cezası bin 200 euro para cezasına çevrildi. Ruhrort Bölge Mahkemesi’nin kararını bir üst mahkeme olan Duisburg Eyalet Mahkemesi’ne taşıyan Sipahi, duruşmaya avukatı Markus Weber ile katılarak cezaya itiraz etti.

MAHKEME MASRAFLARINI DA KARŞILAYACAK
Savunmasında yerel düzeyde de olsa uzun yıllar siyaset yaptığını ve iyi bir sosyal medya kullanıcısı olduğunu dile getiren Sipahi, Ermeni iddialarının getirildiği günlerde Berlin’deki protesto mitingine de katıldığını ve Özdemir’in Türkiye ve Cumhurbaşkanı aleyhine hakaretlerde bulunmasına tepki olarak söz konusu tweeti attığını söyledi. Sipahi eleştirilerinin fikir özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesini istedi.
Bilirkişinin raporu ve savcının mütalasının ardından karar için topanan mahkeme heyeti daha önce verilen cezayı yarı yarıya düşürerek Sipahi’yi 600 euro para cezası ödemeye mahkum etti. Mahkeme masraflarının da Bekir Sipahi tarafından karşılanmasına karar verildi.
Karar sonrası “Bekir Sipahi’yi cezalandırmak istiyorlardı, başardılar. Ülkemi ve milletimi temsil etmeye devam edeceğim” dedi.

Cem Özdemir’e  hakaret cezası  yarıya indirildi

Bekir Sipahi(solda) mahkemeye avukatıyla katıldı.

Bekir Sipahi hakaretten 600 euro para cezasına çarptırıldı.


http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/cem-ozdemire-hakaret-cezasi-yariya-indirildi-41040512

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın