İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan, Suriye’ye yardım etmeye devam edecek

Ermenistan Savunma Bakan Vekili David Tonoyan, Suriye’deki Ermenilere yardıma ve bu ülkedeki diğer insani faaliyetleri desteklemeye devam edileceğini belirtti.

Basın mensuplarına konuşan Tonoyan, “Ermenistan’ın Suriye halkına elinden gelen insani yardımı sağlama kararları, Ermeni halkın durumu hakkında ciddi bir bilgiye sahip olmamız gerçeğiyle destekleniyordu. Suriye’deki Ermeni halkı, Suriye’nin büyük yerleşimlerinden biri olan Kamışlı dâhil, farklı bölgelere dağılmış durumda” şeklinde konuştu.

Suriye’deki ‘Ermeni halkın sürekli olarak azalmasının endişe duyulduğunu dile getiren Tonoyan, “Halkımız, binlerce yıldır yaşamakta olduğumuz topraklarda yaşama hakkından yoksun kalıyor. Bu çok acı bir deneyim ve güvenliğin sağlanması, çıkarlarımızın savunulması için hala (zor durumda) olanların akıbetini bir parça rahatlatacak insani yardımda bulunma kararı alınmıştı” ifadelerini kullandı.

Ancak Ermenistan’ın sadece Ermeni halkın üzerinde yoğunlaşmadığını vurgulayan bakan vekili , “Biz tüm Suriye halkına yardım ediyoruz. Ayrıca Suriye hükümetinin sorumluluk alanı dışında bulunan Ermeni halkına da yardım etmek istiyoruz” diye konuştu.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/12/03/Ermenistan-Suriye/143032

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın