İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

UWC Dilijan için başvurular başladı

Ermenistan’daki UWC Dilijan 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için bir kez daha Türkiyeli Ermeni bir gence tam burs imkanı sağlayacak.
United World College (Birleşik Dünya Koleji; UWC), dünyanın her yerinden, kendi ülkeleri tarafından seçilmiş, farklı etnik kökenlere sahip öğrencileri bir araya getiren, ihtiyaç durumunda öğrencilere burs imkanı da yaratan, dünyadaki tek sivil toplum kuruluşu olarak biliniyor. II. Dünya Savaşı sonrası dünyada kutuplaşmayı azaltmak üzere açılan UWC’ler günümüzün nerdeyse aynı seviyede kutuplaşmış dünyasında da bu görevini arttırarak devam ettiriyor.

Ermenistan’daki UWC Dilijan 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için bir kez daha Türkiyeli Ermeni bir gence UWC Dilijan’da okumak için tam burs imkanı sağlayacak.

UWC’ye bağlı ilk kolej 1962 yılında İngiltere’de, gençlere paylaşım, uyum ve anlayışa dayalı bir eğitim ve öğrenim deneyimi sunma vizyonuyla kuruldu. Günümüzde, beş kıtaya yayılmış 17 UWC okulu bulunuyor.

UWC Dilijan, UWC’nin 14. okulu olarak 2014’te açıldı. Okulda, 70’ten fazla ülkeden 198 öğrenci yüksek kalitede eğitim alıyor. Okul, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için, 16-18 yaş aralığında Türkiyeli Ermeni bir öğrenciye burs imkânı sunuyor.
Başvuru UWC Türkiye Komitesi aracılığıyla yapılıyor. Kasım ayında başlayan ve 15 Ocak tarihinde bitecek başvuru sureciyle ilgili bilgilere https://www.tr.uwc.org/ adresinden ulaşılabilir..

Bursa 10. veya 11. Sınıfta okuyan adaylar başvurabiliyor. Bursu daha önce Getronagan Lisesi’nden Sarin Taşhan kazanmıştı. Taşhan okuldaki ilk yılını tamamladı. İlk yılın ardından Agos’un sorularını yanıtlayan Taşhan zorunlu olan fizik, kimya ve biyoloji derslerinin yanı sıra, seçmeli olarak Global Politics (Uluslararası Siyaset), tiyatro ve matematik dersleri aldıkları söylemiş ve “Okulda birçok kültürel ve sosyal aktivite var. İlk yıl hızlı geçti” demişti.

UWC Dilijan ile ilgili detaylı bilgiye https://uwcdilijan.org/ adresinden ulaşılabilir.


http://www.agos.com.tr/tr/yazi/21641/uwc-dilijan-icin-basvurular-basladi

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın