İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye ve Ukrayna, Erivan’da verilen madalyayı reddetti

KEİPA Genel Sekreteri Asaf Gaciyev, örgütün Erivan’da düzenlenen 52. toplantısında yaptığı konuşmada, çatışmaların Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamanter Asamblesi’nin potansiyelinin kullanılmasını engellediğini söyledi.

Gaciyev, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) bölgesindeki çeyrek asırlık işbirliği, organizasyonun bir çok alanda büyük tecrübeler edinmesine imkan sağladığına vurgu yaparak, tarım, ulaşım ve turizmin başlıca öncelikleri olduğunu belirtti.

‘ÇATIŞMALAR EKONOMİK İŞBİRLİĞİNİN POTANSİYELİNİN KULLANILMASINA ENGEL OLUYOR’

Gaciyev, “Bu, büyük bir potansiyel barındıran Doğu ve Batı arasındaki doğal kaynak köprüsüdür. Ancak, çatışmalar ekonomik işbirliğinin geniş potansiyelininin kullanılmasına engel oluyor. Bu nedenle gündem dolu ve fazla iddialı değil” dedi.

1015650329
© Sputnik / Valeriy Melnikov

Gaciyev ayrıca katılımcıların dikkatini, organizasyonun bölgesel ve küresel tehditler ışığında modernleştirilmesi gerektiğine çekerek, parlamenterlerin somut sonuçlar alınmasında özel bir rol oynadıklarını belirtti.

Toplantının açılış bölümünden sonra, Ermenistan Parlamentosu Başkanı Ara Babloyan, örgütün 25. kuruluş yıldönümü dolayısıyla katılımcı ülke delegasyonlarına madalya verileceğini duyurdu. Ancak, Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye ve Ukrayna delegasyonları madalyaları reddetti.

AZERBAYCAN TEMSİLCİSİ: VİCDANIM KABUL ETMEME İZİN VERMİYOR

Azerbaycan delegasyonu başkanı Eldar Guliyev, görevinde henüz yeni olduğu için vicdanının böyle büyük bir madalyayı almayı kabul etmesine izin vermediğini söyledi. Guliyev, sorunun siyasetle bir ilgisi olmadığını, Erivan’da çok iyi karşılandığına da vurgu yaptı.

1017748531
The press-service of the Preside

Türk delegasyonu başkanı da böyle bir ödülü kabul etme onuruna sahip olmadığını belirtti. Orada bulunmayan Gürcü delegasyonu başkanının temsilcisi de, temsil ettiği başkanın bu madalyayı almayı istemediğini ve kendisisnin de bu konuyu tartışmak istemediğini söyledi. Ukrayna delegasyonu başkanı Refat Çubarov, Erivandaki toplantıya katılmadı ve yazılı olarak madalyayı almayı reddetti.

‘TRAJEDİYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİN’ ÇAĞRISI

Babloyan, madalyaların rededilmesiyle ilgili olarak yaptığı konuşmada, delegasyon üyelerine, sözkonusu ödülün sadece başkanları değil, çeyrek asırdır dürüst olarak çalışan delegasyonları da bağladığını hatırlattı. Gaciyev, buna yanıt olarak, Türk delegasyonu başkanının henüz onay almadığını hatırlatarak, konunun trajediye dönüştürülmemesi çağrısında bulundu. Babloyan, madalyaları almayanların, bir başka toplantıda, örneğin Bakü’deki toplantıda alabileceklerini söyledi.


https://tr.sputniknews.com/asya/201811301036396856-gurcistan-azerbaycan-turkiye-ukrayna-erivan-madalya-reddetti/

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın