İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya’da Ermenistan Cumhurbaşkanı’ndan Azeri katılımcıya Karabağ cevabı

Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaletindeki Otto von Guericke Üniversitesinde öğretim üyeleri ve öğrencilerle görüşen Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan Azeri bir katılımcının Artsakh (Dağlık Karabağ) meselesiyle ilgili sorusuna cevap verdi.

İnsanlık açısından Ermenistan, Azerbaycan ve Dağlık Karabağ’da yaşananların  bir trajedi olduğunu ifade ederek Ermenistan Cumhurbaşkanı tarihe geri gitmek istemediğini dile getirdi.

Armen Sarkisyan verdiği cevapta “Ermenistan’da yaşanan son olaylar bu meselenin çözülmesi için olumlu bir ortam oluşturabilirler. Ermenistan’ın yeni hükümeti ve yeni anayasası var. Ben devletin başındayım, fakat hükümetin başında değilim. Bu anlamda şimdi Ermenistan Almanya’ya benziyor. Anayasaya göre ülkenin başında olan kişi Azerbaycan Cumhurbaşkanıyla müzakerelere katılmalı. Ben sadece tavsiyelerde bulunabilirim” ifadelerini kullandı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı meselenin çözümü için adalet ve barış ortamın oluşması gerektiğini vurgulayarak bunun kolay olmayacağını, fakat bir sonraki neslin aynı sorunlarla karşılaşmaması adına meselenin halledilmesi gerektiğini de belirtti.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/11/30/Almanya-Ermenistan-Azeri-Karabağ/142890

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın