İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sivrihisar Cebesini Artık Türkiye Biliyor

19. yüzyılda Ermeni ustalar tarafından günümüze kadar aktarılan ve unutulmaya başlanan Sivrihisar Cebesi, devlet sanatçısı ve cebe ustası Metin Altay girişimleriyle Trabzon Cebesine rakip oldu.

Devlet sanatçısı ve cebe ustası Metin Altay, Sivrihisar Cebesinin revaçta olduğunu ve artık Türkiye’nin tanıdığını belirterek, “Sivrihisar Cebesinin 1600 yıllık bir geçmişi var. Ermeni ustaların yapıp günümüze getirdikleri bir örgü. Bir dönem tamamen unutulmaya yüz tutmuştu. Ben ve iki oğlumun gayreti ile bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Türkiye artık Sivrihisar Cebesini tanıdı. Trabzon Cebesine rakip olmaya başladı” dedi.

Türkiye’nin birçok ilinden sipariş aldıklarını aktaran Altay, ” Ankara, Kütahya, Simav, Beypazarı, Polatlı yanı sıra birçok il ve ilçeden yoğun olarak sipariş alıyoruz. Taşlı setlere çok talep arttı. Elmaslı cebe modellerimiz çok talep görüyor. Bunun yanında küpe, yüzük ve kolye gerdanlıklar çok beğeniliyor. Ayrıca klasik modellerimizin üretimine de devam ediyoruz” diye konuştu. – ESKİŞEHİR


https://www.sondakika.com/haber/haber-sivrihisar-cebesini-artik-turkiye-biliyor-11483700/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın