İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni aileyi korumak için 700 saattir kesintisiz ayin yapıyorlar

Hollanda’da bir kilisede, 25 Ekim’den bu yana durmaksızın ayin yapılıyor. Bir rahip mumu diğerine teslim ediyor, ayin gece gündüz sürüyor. Bunun sebebi, ayin sırasında kiliselere girmesi yasak olan polisin Ermeni bir aileyi sınırdışı etmesini engellemek….

DUVAR – Hollanda’da bir kilisede, Ermeni bir göçmen ailenin hükümet tarafından sınırdışı edilmesini engellemek için bir ayı aşkın süredir durmaksızın ayin yapılıyor. Emniyet güçlerinin ayin sırasında kiliselere girmesinin yasak olduğu ülkede, Tamrazyan ailesinin polis tarafından götürülmesini önlemek için ülke çapından din görevlileri dönüşümlü olarak ayin yapma kararı aldı.

700 SAATİ GEÇTİ

Lahey kentindeki Bethel Kilisesi’nde, 25 Ekim’den bu yana bir rahip ayinini bitirince hâlâ yanmakta olan mumu bir diğer rahibe geçiriyor. Böylelikle ayinler kesintisiz olarak devam ediyor. 700 saatten uzun süredir devam eden ayin için 300’den fazla din görevlisi gönüllü olmuş durumda.

SİYASİ AKTİVİZMİ YÜZÜNDEN TEHDİT EDİLMİŞ

Üç çocukları bulunan Tamrazyan ailesi memleketleri Ermenistan’dan dokuz yıl önce, baba Sasun’un siyasi aktivizmi nedeniyle ölüm tehditleri alması üzerine kaçmak zorunda kalmış. Ancak Hollanda’ya sığınan aileye bir mahkeme tarafından tanınan sığınma hakkı hükümetin baskısıyla geri alınmış. Tamrazyan ailesi, Hollanda’da beş yıldan uzun süredir yaşayan çocuklara sığınma hakkı verilmesini öngören ancak nadiren işletilen yasa üzerinde bir başvuru daha yapmış. Bu başvuru da reddedilmiş.

Sınırdışı edilmemek için Lahey’deki Protestan kilisesinden yardım isteyen aile, 25 Ekim’de Bethel Kilisesi’ne sığınmış. Bir ayı aşkın süredir kiliseden dışarı çıkamıyorlar, kesintisiz ayinler sayesinde sınırdışı edilmekten korunurken hükümetin kararını değiştirmesini umuyorlar. Anne Anuş Tamrazyab, “Bu kadar çok insanın size yardım etmesinin ne kadar özel hissettirdiğini anlatabilmek imkânsız” diyor.

‘HÜKÜMETE ZAMAN KAZANDIRABİLİRİZ’

Hollanda’daki Protestan rahipler konseyinin başkanı Theo Hettema ise kesintisiz ayinlerle hükümete diyalog için zaman kazandırmak istediklerini söylüyor. Hettema, “Başladığımızda bunun uzun bir ayin olacağını biliyorduk. Hayale kapılmıyoruz. Ayin, sınırdışı yetkililerinin arabalarının kapının önüne gelmesiyle veya artık devam edemediğimiz için son bulabilir. Ama bunu yapmamak için bir sebep yoktu” ifadelerini kullanıyor.

Hollanda’da son yıllarda göçmen karşıtı hareketlerin popülaritesi artarken, sert sığınma yasaları da tartışmalara yol açıyor. Kilise ise hem Tamzaryan ailesi hem de aynı durumda olan 400 çocuk için yaptıklarını söyledikleri sürekli ayine herkesi davet ediyor. (Dış Haberler)


https://www.gazeteduvar.com.tr/dunya/2018/11/27/ermeni-aileyi-korumak-icin-700-saattir-kesintisiz-ayin-yapiyorlar/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın