İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’da esir düşen Bağdasaryan, Ermenistan Başbakan Vekili’ne hitaben bir mektup yazdı

2014 yılının 26 Aralık’ta Artsakh-Azerbaycan sınırı geçtikten sonra Azerbaycan tarafından esir alınan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC) Savunma Bakanlığı’nın eski sözleşmeli askeri Arsen Eduard oğlu Bağdasaryan Azerbaycan cezaevinden Ermenistan Başbakanlık görevini vekaleten yürüten Nikol Paşinyan’a hitaben bir mektup kaleme aldığı iddia edildi.

Sözde mektupta Bağdasaryan, Paşinyan’a  uzun zaman basında sızan esirlerin karşılıklı değişimiyle ilgili önerisine değinmesini rica ettiği iddia ediliyor.

Azerbaycan basınında yer alan Bağdasaryan’ın imzası bulunduğu mektupta Ermenistan vatandaşı Arsen Bağdasaryan Paşinyan’dan ve  mektubunu ulaştıranlardan ‘insanlık’ beklediğini ifade etti.

Bağdasaryan Paşinyan’a hitap ederek “Diplomatik ilişkileri olmadığına rağmen  kendi halkının kurtarılması için mümkün olduğu kadar kısa sürede adımlar atmasını rica etmek isterdim. Madem çıkışı olmayan sorunlar yok. Ben de düştüğüm halimden çıkış olmadığına inanmak istemiyorum” diye yazdı.

Arsen Bağdasaryan isimli mektupta kendisi bir çok işkencelerden geçip ‘Ermenistan’da Azerbaycanlıların neler yaşadıklarını düşündüğünü’ dile getirdi.

Hatırlanacağı üzere Dağlık Karabağ Silahlı Kuvvetleri eski sözleşmeli askeri Arsen Bağdasaryan geçtiğimiz yıl 27 Aralık’ta esir düşmüştü. Bağdasaryan’a tutuklandıktan 1.5 ay sonra ″sabotaj grubu″ üyesi olduğu iddiasıyla  ‘sabotajcılık’ ve ‘cinayet’ten suç isnat edildi.

Dağlık Karabağ Savunma Bakanlığı ise Azerbaycan tarafının Bağdasaryan’ın sabotaj grubu üyesi olduğuna dair haberleri yalanlayarak Bağdasaryan’ın askeri kaçakçılığı gerekçesiyle geçici olarak görevinden alınmış olduğunu bildirmişti.

Ermeni esire karşı Azerbaycan yönetimin açtığı dava sonucu Bağdasaryan 15 yıl hapis cezasına mahküm edildi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/11/27/Ermenistan-Azerbaycan-Karabağ-Artsakh-Bağdasaryan/142568

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın