İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papaz vatandaşları uyardı: Papaz büyüsü yok,itibar etmeyin

Kemal ATLAN / Eskişehir

Eskişehir’de yaşayan İranlı Hristiyanlar, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bir evi kiralayarak kiliseye çevirdiler. Burada ibadetlerini huzurlu bir şekilde yaptıklarını söyleyen Papaz Behrang Bija vatandaşlara bir de uyarıda bulundu. Papaz Bija, “Papaz büyüsü yaptırmak ya da bozdurmak için çeşitli kişilere gidenleri duyuyoruz. Papaz büyüsü diye bir şey yok. İtibar etmeyin” dedi.

Eskişehir’de yaşayan İranlı Hristiyanlar Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bir ev kiraladılar. Protestan Kilisesi’ne çevirdikleri evde dini inançlarını yerine getirmeye çalışan Hristiyan vatandaşlara Papaz Behrang Bijani de papazlık yapıyor. Papaz Behrang Bija, Türkiye’nin dini inançlar konusunda hoşgörülü bir ülke olduğuna vurgu yaparak, özellikle Eskişehir’de yaşıyor olmaktan büyük bir onur duyduklarını söyledi.

SÖZCÜ

SÖZCÜ

“İRAN’DA DİNİMİZİ ÖZGÜRCE YAŞAYAMADIK”

İran’da dinlerini özgürce yaşayamadıkları için göç etmek zorunda kaldıklarını ve Birleşmiş Milletler’in kendilerini Türkiye’ye gönderdiğini anlatan Bijani, “Bizim istediğimiz tek şey ibadet özgürlüğüydü. Ülkemizde ibadetlerimizi rahat bir şekilde yapamıyorduk. Birleşmiş Milletler’e başvurduk. Bizi Türkiye’ye gönderdiler. Ankara’ya geldik, oradan da Eskişehir’e yönlendirildik” şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR’DE HUZUR VAR

Eskişehir’de herkesin barışçıl ve uyumlu bir şekilde yaşadığını, şu ana kadar olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadıklarını aktaran Papaz Bijani, “Eskişehir’de çok huzurluyuz. Mutluyuz. İnancımıza karışan yok, niye diye soran yok, eleştiren yok… Burası bizler için gerçekten iyi bir liman oldu” ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ

SÖZCÜ

“İLK GELDİĞİMDE ENDİŞELERİM VARDI”

Açtıkları kilisede dört buçuk yıldır görev yaptığını kaydeden Papaz Bijani, şöyle konuştu: “İlk geldiğim zaman endişelerim vardı ancak Türkiye’deki sıcaklığı gördüğüm zaman bütün korkularım bitti. Bunun yanı sıra Türkiye’nin içinde en modern ve kültürel çeşitliliğe açık olan Eskişehir’de bizim için ayrı bir şans oldu”

“PAPAZ BÜYÜSÜ YOK, İTİBAR ETMEYİN”

Türk vatandaşlarına da önemli bir uyarıda bulunan Papaz Bijani, “Papaz büyüsü yaptırmak ya da bozdurmak için çeşitli kişilere gidenleri duyuyoruz. Papaz büyüsü diye bir şey yok. İtibar etmeyin” dedi.

SÖZCÜ

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın