İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Genelkurmay Başkanı: “İskender dışında hasmı susturabilecek başka silahlarımız da var”

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Artak Davtyan, Ermenistan’ın, İskender füzeleri dışında başka güçlü, hasmı susturabilecek silahlara da sahip olduğunu vurguladı.

Davtyan, “Şuanda bunlar hakkında açıklama yapma veya bunları sergileme zamanı değil. İskender, bir askeri geçit töreni sırasında sergilendi. Onun dışında silah sergileme ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum” yorumunu yaptı.

Tatbikat konusuna da değinen Genelkurmay Başkanı, her zaman yeni tatbikatların düzenlendiğini, bu yıl içerisinde yapılan sadece dört tatbikatta İskender füzelerin kullanıldığını bildirdi.

Azerbaycan ile sınır hattındaki durumu bölgesel gelişmeler kapsamında değerlendiren Davtyan, genel olarak bölgede gerginliğin kesinlikle arttığını kaydetti.

Rusya-Batı, Türkiye-Suriye, Türkiye-Kürtler arasındaki gerginlik ve çatışmalara dikkat çeken Başkan, Azerbaycan’ın da bütün bunlardan ilham alıp bir taraftan kendi silahlı kuvvetlerini güçlendirerek, bir taraftan da savaş konulu açıklamalar yaparak Ermenistan halkına ve hükümetine psikolojik baskı yapmaya ve böylece müzakere sürecinde bazı avantaj ve yararlar elde etmeye çalıştığını vurguladı.

Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin, ülke sınırlarının güvenliğini korumak için ellerinden geleni yaptığını kaydeden Genelkurmay Başkanı, Ermenistan siyasi liderlerin de kendi sınırlarının güvende olduğundan emin olarak müzakere sürecinde daha emin davranmalarını sağladıklarını vurguladı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/11/23/Ermenistan-%C4%B0skender/142245

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın