İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ermenistan” Panarmenian Vakfı Teleton 2018 sonucunda 11 milyon 106 bin dolar topladı

ABD’nin Los Angeles şehrinde Şükran Günü olan 23 Kasım tarihinde her sene olduğu gibi “Ermenistan” Panarmenian Vakfı tarafından düzenlenen Teleton 2018 gerçekleştirildi. Teleton sırasında toplam 11 milyon 106 bin dolar toplandı. Fakat sonuç nihai değil, çünkü telethon bittikten sonra da bağışlar gelmeye devam ediyor ve bu rakam artmaya devam ediyor.

Teleton sırasında geçen yıl içerisinde Ermenistan’da ve Karabağ’da (Artsakh) Vakfın gerçekleştirdiği projeleri de anlatıldı ve tanıtıldı. Her sene dünyadaki bütün Ermenilerin yaptığı bağışlarla toplanan bu paralarla vakıf Ermenistan ve Karabağ için stratejik öneme sahip projeler hayata geçiriyor.

Bu sene “Birlikte yaratalım” başlıklı Teleton 2018 çerçevesinde toplanan para Karabağ’da iki önemli proje gerçekleşecek. Projelerden biri tarımın geliştirmesine yönelik olacak. “Verimli Artsakh” adlı proje kapsamında Karabağ’daki Martuni ve Askeran rayonlarında yaklaşık 200 dönüm tarım arazileri için sulama sistemi sağlanacak. Ayrıca tarım açısından çok önemli damlama sulama sistemi de hayata geçirilecek.

İkinici proje de Karabağ’da güneş enerjisinin kullanımına yönelik olacak. Proje Şuşi’den başladı. Karintak köyünde artık 50 evde sadece güneş enerjiyle elektrik sağlanıyor. 2019 yılında ise bütün Askeran rayonunda güneş enerji kullanılması hedefleniyor. Vakfın topladığı paraların bir kısmı da Ermenistan’daki bazı projelere yöneltilecek.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/11/23/“Ermenistan”-Panarmenian-Vakfı-Teleton-2018/142237

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın