İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bülten İstanbul’un Farklı Kültürleri Birbirine Bakıyor

Şişli Belediyesi, beş hafta devam edecek “Kültürler Birbirine Bakıyor” etkinlik dizisini düzenliyor.İstanbul’da çok kültürlülüğün merkezlerinden biri olan Feriköy’de gerçekleşecek etkinlikler Rum, Musevi, Ermeni ve Alevi kültürlerinin yemekten mutfağa tüm zenginliklerini meraklılarıyla buluşturacak.

Şişli Belediyesi, İstanbul’da çok kültürlülüğün merkezlerinden biri olan Feriköy’de beş hafta devam edecek “Kültürler Birbirine Bakıyor” etkinliği düzenliyor. 22 Kasım’da başlayacak ve her Perşembe gerçekleşecek etkinliklerle Rum, Musevi, Ermeni, Alevilerin müziğinin, yemeklerinin, gelenek ve göreneklerinin tanıtılması hedefleniyor.

Şişli’nin en büyük zenginliklerinden birinin çok kültürlü yapısı olduğunu belirten Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, “Biz Şişli’de İstanbul’un kültürel zenginliklerine ev sahipliği yapıyor, yıllardır birlikte yaşıyoruz. Dinlediğimiz müzikten, yediğimiz yemeğe kadar yaşama kültürümüzü derinden etkileyen komşularımızın birbirine kattığı zenginliği yeniden ve yeniden hatırlamak ve hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz. Genç kuşakların ve Şişli’de yaşamayı tercih eden yeni Şişlililerin de bu kültürleri yakından tanıması ve kıymetini bilmesini istiyoruz. ‘Kültürler Birbirine Bakıyor’ projesi ile de bunun için bir vesile yaratmak istedik” dedi.

“Kültürler Birbirine Bakıyor” etkinlik dizisi 22 Kasım – 20 Aralık tarihleri arasında her Perşembe saat 19.00’da Feriköy Emekliler Evi’nde gerçekleşecek. Farklı kültürlerin tanıtılacağı etkinlikler Türk Sanat Müziği gecesi ile sona erecek.

PROGRAM
22 Kasım Perşembe: Ermeni sanatçı David Değirmenci müzik dinletisive Ermeni mutfağı lezzetleri
29 Kasım Perşembe: Çağrı Çekinsel Rum müziği dinletisi

6 Aralık Perşembe: Alper Koptaş, Gülşah Sargın ve Caner Ünal ile Yahudi müziği ve kültürü

13 Aralık Perşembe: Özen Gündüz ve Muharrem Akgün ile Alevi müziği ve kültürü

20 Aralık Perşembe: Türk sanat müziği gecesi

Buse Akdik


https://www.34volt.com/bulten-istanbul-un-farkli-kulturleri-birbirine-bakiyor-haberi-494874/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın