İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CMSBL’DE ERMENİ MESELESİ KONFERANSI

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, “Ermeni Meselesinin Anahatları” başlığı altında Türk-Ermeni ilişkilerinin ele alındığı konferansta Prof. Dr. Enis Şahin’i ağırladı.

Konferansta; soykırım kavramı, Ermenilerin Osmanlı Devleti’ndeki yeri, Ermenilerin Millet-i Sadıka kavramıyla anılmasının nedenleri, Türk-Ermeni ilişkilerinin tarihi, savaş döneminde Ermenileri ihanete sürükleyen devlet ve olaylar, Ermenilerin bağımsızlık emellerinin nedenleri, Osmanlı Devleti’nin o dönemde azınlıklara karşı tutumu ve çıkan kanunlardaki maddelerin detayları, Ermeni Meselesi’nin yeniden gün yüzüne çıkmasının nedenleri, Ermenilerin ve üçüncü devletlerin gözünde Ermeni Meselesi ve arşivlerde bu konuyla ilgili olan belgeler ele alındı.

Prof. Dr. Enis Şahin, Ermeni Meselesinin önemini belirtirken, bu meselenin yeterince ele alınmadığının altını çizerken, Türk gençliğinin bu konuda bilinçlenmesinin önemini vurguladı.


http://www.adayorum.com/cmsbl-de-ermeni-meselesi-konferansi.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın