İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Van gölünde yeni balık türü ortaya çıktı

Van İli Jandarma Arama Kurtarma ve Su Altı Timi Van gölünde yeni bir balık türü keşfetti. Yeni keşfedilen balığın özelliklerini öğrenip balık hakkında daha detaylı araştırma gerçekleştirmek için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde özel bir ekip oluşturuldu.

Bilindiği gibi şimdiye kadar Van gölünün tek balığı ‘ünvanı’ inci kefaliye aitti ve inci kefali Van gölünün simgelerinden biri haline gelmişti.

Şimdi artık araştırma ekibi inci kefali dışında gölde başka bir balık türünün var olduğunu doğruladı.

Çalışma ekibi içinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Su Ürünleri Fakültesi öncülüğünde Prof. Dr. Fazıl Şen, Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Mahmut Elp ve başka üniversitelerden uzmanlar dahil edildi.

Ekibin vardığı sonuca göre gözlenen bu balık türünün daha önce varlığı bilinen inci kefali türü olmadığı görülmüştür. Dolaysıyla gözlenen tür Van Gölü için yeni bir türdür. Bu balığın ‘Oxynoemachailus genusuna’ ait bir tür olduğu düşünülmektedir.

Ekip proje kapsamında daha sonra bu yeni balık ve genel olarak Van gölünün canlı yaşamı hakkında daha ayrıntılı bilgiler paylaşacak.

 


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/11/14/Van-g%C3%B6l%C3%BCnde-yeni-bal%C4%B1k-t%C3%BCr%C3%BC/141429

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın