İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Van gölünde gelişen dalış turizmine Ermenistan’dan da yoğun ilgi var (Foto)

Van İpekyolu Belediyesi Türkiye İçişleri Bakanlığı görevlendirmesiyle Van gölünde dalgıçlık geliştirme projeleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu proje çerçevesinde yaklaşık 200 katılıcının iştirak ettiği dalış okulu açıldı. Dalgıçlar dünyanın en büyük “su altı peribacaları” olarak bilinen mikrobiyalitleri, yeni keşfedilen balık türünü, Rus batığı ve dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan inci kefali gibi su altı canlılarını yakından görme fırsatı bulabilecek.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve yurtdışından dalış turizmine büyük talep olduğunu vurguladı.

Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre Van gölünün sualtı dünyasına özellikle Ermenistan ve Japonya’dan gelen ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor.

Van’da dalış turizmini geliştirmek istediklerini ifade eden Öztürk “Hem Van’dan hem de çevre illerden yoğun bir katılım var. Van turizm şehridir. Bizler de bu turizm şehrine katkı sağlamak istiyoruz. Kentimize gelen hem yerli hem de yabancı turistlerin birçok güzelliği görme imkanı var. Bizler de bu güzellikleri daha da artırmak istiyoruz. Van Gölü’nü turizmde en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Bu anlamda gölün sırlarını hem Van’a hem de dünyaya göstermek istiyoruz” sözlerini dile getirdi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/11/12/Van-g%C3%B6l%C3%BC-Ermenistan-dal%C4%B1%C5%9F-turizmi/141252

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın