İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Öksüz’ü bize verin!

Ermenistan’da yakalanan FETÖ’nün kritik isimlerinden Kemal Öksüz’ün Türkiye’ye iadesi için harekete geçildi. Ankara Başsavcılığı, Ermenistan adli makamlarından FETÖ’den soruşturulan Öksüz’ün iadesini talep etti. Talepnamede, Öksüz’ün FETÖ terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğuna ilişkin deliller sıralandı.

ABD vatandaşı olarak ‘Kevin’ ismini alan Kemal Öksüz, ABD Temsilciler Meclisi Etik Komitesi’ni sahte belgelerle kandırmak suçundan 23 Ağustos 2018 tarihinde İnterpol aracılığıyla arananlar listesine konuldu. ABD’nin yakalama emrine istinaden Öksüz, 29 Ağustos’tan Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yakalanarak tutuklandı.

AMERİKA’YA GÖNDERMEYİN
Ermenistan adli makamlarınca ABD’ye iade edileceği gündeme gelen Öksüz’ün, devam eden FETÖ soruşturması kapsamında Türkiye iade edilmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı ve iade talepnamesi hazırladı. Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı tarafından hazırlanan ve Adalet Bakanlığı tarafından Ermenistan adli makamlarına gönderilen talepnamede önemli ayrıntılara yer verildi.

KARDEŞİ FETÖ’CÜ OLDUĞUNU DOĞRULADI
İade talepnamesine, Kemal Öksüz’ün FETÖ’cü olduğunu doğrulayan kardeşi Mehmet Öksüz’ün ifadesi de konuldu. Buna göre, Mehmet Öksüz ifadesinde, şüpheli Kemal Öksüz’ün üniversite yıllarından itibaren FETÖ ile bağlantılı olduğunu, örgütün yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinde görev aldığını, çocuğunu dershaneye götürdüğü esnada kendisinden kurban istendiğini, ayrıca para aktarmasının istendiğini, bunun üzerine kardeşi ile ilişkisini tamamen kestiğini kaydetti.

EVİNDE F SERİSİ 1 DOLAR ÇIKTI
Soruşturma kapsamında Kemal Öksüz’ün evinde arama yapıldığı ve örgüt mensuplarının motivasyon amacıyla üzerlerinde ve evlerinde bulundurdukları F serisi 1 ABD Doları’nın ele geçirildiği de belirtildi. MASAK’ın 2 Ekim 2017 tarihinde hazırladığı rapora dikkat çekilen talepnamede, Öksüz’ün, FETÖ’nün ABD yapılanmasının önde gelen isimlerinden olduğu ve FETÖ ile iltisaklı olan Amerikalılar Turkuaz Konseyinde yöneticilik yaptığı vurgulandı.

REKLAM

Talepnamede, şüphelinin söz konusu para transferleriyle ilgili şu değerlendirme yapıldı: “Böylece şüphelinin FETÖ ile organik bağ kurarak, süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk gerektiren eylem ve faaliyetlerinde bulunmak, FETÖ’ye maddi yardımda bulunmak, örgüt adına Türkiye’de para toplamak, örgüt adına topladığı paraları ABD ve Gürcistan’da bulunan bankalara transfer etmek, bu şekilde örgüte maddi kaynak sağlamak suretiyle üzerine atılı silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlediği belirlenmiştir.”

İADE EDİN YAZISI
‘Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi’ne dikkat çekilen talepnamenin sonuç bölümünde şöyle denildi: “Şüpheli Kemal Öksüz’ün işlediği iddia edilen silahlı terör örgütüne üye olma suçu nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma yapılmaktadır. Ülkenizde olduğu belirtilen şüpheli hakkındaki soruşturmanın sonuçlandırılabilmesi için Türkiye’ye iade edilmesini rica ederim.”

Paraları yurt dışına kaçırdı
Öksüz’ün özellikle 2016 kasım ayından itibaren örgüte ait paraları yurt dışına kaçırdığı bilgisi de talepnamede anlatıldı. Buna göre Öksüz’ün, 2014-2017 yılları arasında 45 işlemde toplam 2 milyon 731 bin 752 doları ABD ve Gürcistan’a transfer ettiği aktarıldı. Öksüz’ün ayrıca FETÖ’den haklarında işlem yapılan Murat Olukpınar ile İsmet Eraslan arasında para trafiğinin bulunduğu da ifade edildi.


https://www.yenisafak.com/gundem/oksuzubize-verin-3408194

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın