İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Cumhurbaşkanı’ndan Erdoğan’la görüşme sorusuna yanıt: ‘Konuşacak şeylerimiz var’

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, İsviçre ve Fransız kanallarına daha önce verdiği bir röportaj sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi ile ilgili bir soruya nasıl ve neden böyle bir yanıt verdiğini anlattı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarkisyan, o zamanki röportajı sırasında Ermeni-Türk ilişkileriyle ilgili ayrı bir açıklama yapmadığını, bu tür açıklamaların Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan ve hükümet kanadından gelmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sarkisyan, “Verdiğim bir röportaj sırasında gazeteci bana aniden bir soru sordu. Soru basitti ve ‘eğer şimdi karşınızda (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan olsaydı neler söylerdiniz’ şeklindeydi. Ben de sabah olduğu için ‘Günaydın’ ve bir Ermeni gibi, ‘Konuşacak şeylerimiz var’ derdim” diye konuştu.

Bunun siyasi bir açıklama olmadığını söyleyen Sarkisyan, şu anda devlet başkanı koltuğunda oturan bir Ermeni’nin tutumu olduğunu kaydetti.

Sarkisyan daha önce İsviçre’nin RTS televizyonuna verdiği röportajda Ermenistan’ın bir gün Türkiye’yi affedebileceğini, fakat bu özrün ancak Türkiye’den gelecek pişmanlık ve itiraf açıklamasının ardından gelebileceğini aktarmıştı.


https://tr.sputniknews.com/dunya/201811091036079736-ermenistan-cumhurbaskani-sarkisyan-erdogan-gorusme/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın