İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’deki ara seçimler sonucunda Temsilciler Meclisi’nde Ermeni sayısı 3 oldu

ABD’de Kongreyi yeniden şekillendiren ve 6 Kasım tarihinde düzenlenen ara seçimlerin nihai sonuçları açıklandıktan sonra Temsilciler Meclisi’nde üç Ermeni’nin yer alacağını belli oldu.

Demokrat Partiden seçimlere katılan ABD’li Ermeni Anthony Brindisi, Anna Eshoo ve Jackie Speier Kongre’de temsilci olarak seçildiler.

Ermeni Soykırımından kurtulan bir aileden gelen Anthony Brindisi’nin dedesi Batı Ermenistan’da, şimdiki Türkiye’nin Mardin şehrinde düyaya geldi. 1915’te Ermeni Soykırımı’ndan dolayı Halep’e kaçmak zorunda kaldılar.

Brindisi kendi ifadelerine göre sabırsızlıkla Ermeni cemaati ve Kongrenin diğer Ermeni temsilcileriyle ABD-Ermenistan ilişkilerinde öncelik olan konular üzerine ve Ermeni Soykırımının tanınması için çalışmaların başlamasına hazırlanıyor.

Cumhuriyetçi Partiden aday olan ABD’li Ermeni Danny Tarkanian ise Nevada’da Demokrat adayına yenildi ve Ermenilerin sayısı 4’e çıkaramadı.

Ermenilerden ziyade Demokrat Parti’den Ermenilerin ve özellikle Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin desteklediği, Ermeni yanlısı olan bazı adaylar da Temsilciler Meclisi’ne girdi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/11/08/ABD-Temsilciler-Meclisi-Ermeniler/141109

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın