İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Prayer Room’ güzel olur

Hakan Çelik / Posta

İstanbul Havalimanı’nın açılış törenine birçok devlet adamıyla birlikte dini önderler de katıldı. Törenin başında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua okudu.

Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan, Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva, Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Mor Filüksinos Yusuf Çetin ülkemizin bu önemli anını paylaşan isimler arasındaydı.

Havaalanına gelecek vatandaşların ibadetlerini yerine getirebilmesi için hâlen bir cami inşa ediliyor. Ayrıca havalimanı oldukça büyük olduğu için farklı noktalarda yolcuların yararlanabileceği 33 mescit kurulacak. Burada Diyanet’in belirleyeceği din adamları görev yapacak. Açılışta bu isimlerden biri olan Abdussamet Karadayı ile karşılaştık.

Yeni havalimanı uluslararası kimliğiyle daha fazla öne çıkacak. O hâlde Hıristiyanlar, Museviler ve başka inançlardan yolcuların da ibadetlerini yerine getirebilmesi için dini sembollerinin yer alacağı Prayer Room (Dua Odası) kurulmalı. Gelişmiş birçok ülkenin önemli havalimanlarında böyle bölümler var.

İGA Genel Müdürü Kadri Samsunlu’ya buradan önermiş olayım.


https://www.posta.com.tr/yazarlar/hakan-celik/suleyman-soylu-nasil-basardi-2063447

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın