İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paşinyan: “Erken seçimlerin 9 Aralık’ta yapılması konusunda mutabakata varıldı”

Ermenistan’da erken parlamento seçimleri 9 Aralık tarihinde yapılacak. Ermenistan Cumhuriyeti Başbakan Vekili Nikol Paşinyan, bu konuda mutabakata varıldığını açıkladı.

Mecliste gazetecilere konuşan Paşinyan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’ın, konuyla ilgili bir kararname imzalayacağını bildirdi. Gazetecilerin sorusu üzerine Başbakan Vekili, kararnamenin büyük ihtimalle bugün (1 Kasım’da) imzalanacağını sözlerine ekledi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 16 Ekim tarihine görevinden istifa ederek yeni genel seçimlerin yapılmasının önünü açmıştı. Ermenistan Anayasası’na göre, eğer başbakanın istifasından sonra iki kez yeni başbakan seçilemezse, meclis yasa gereği feshedilir ve erken seçime gidilir.

İlk olarak 24 Ekim’de yapılan başbakan seçiminde, Ermenistan siyasi güçleri arasında elde edilen anlaşmaya göre başbakan seçilmedi. İkinci seçim bugün (1 Kasım’da) yapılacak. Yine ön anlaşmalar gereği tek aday olan Paşinyan’ın bu sefer de seçilmemesi bekleniyor. Böylece 9 Aralık’ta planlanan erken seçimler için yasal zemin oluşturulacak.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/11/01/Pa%C5%9Finyan-Ermenistan-Parlamento-se%C3%A7imleri/140554

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın