İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ayaz Ata” ile “Noel Baba” Marmaris’te Buluşacak

Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenecek Marmaris Yeni Yıl Festivali, Türk mitolojisinde önemli bir yere sahip “Ayaz Ata” ile Hristiyan dünyasının Noel kutlamalarının simgesi “Noel baba” figürünü bir araya getirecek.

Muğla‘nın Marmaris ilçesinde düzenlenecek Marmaris Yeni Yıl Festivali, Türk mitolojisinde önemli bir yere sahip “Ayaz Ata” ile Hristiyan dünyasının Noel kutlamalarının simgesi “Noel baba” figürünü bir araya getirecek.

Marmaris Belediyesi tarafından organize edilen Marmaris Yeni Yıl Festivali (Marmaris New Year Fest) etkinlikleri, Armutalan Kültür Merkezi’nde tanıtıldı.

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Kirt, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Marmaris ve çevresinde aralık ayında da turizmi devam ettirmek, gerek iç gerekse dış turizm hareketine katkıda bulunmak amacıyla 1-31 Aralık‘ta “Marmaris Yeni Yıl Festivali/Marmaris New Year Fest” gerçekleştireceklerini söyledi.

Hazırlık çalışmalarını iki yıldır sürdürdüklerini aktaran Kirt, “Aralık ayı içerisinde turizm hareketliliğini sağlama ve açık havada alternatif turizm alanları yaratma düşüncesiyle festivali bir alana değil bütün Marmaris’e yaymak istiyoruz. Son 2 yıldır yoğun ilgiyle karşılanan yeni yıl pazarının teması bu yıl ‘Kültürlerin Buluşması’ olacak.” dedi.

Kirt, ilçede bulunan yabancılar ile tatil planlayan yerli ve yabancı ziyaretçilere “Noel Baba” ile “Ayaz Ata” gibi iki farklı kültürü tanıtarak, ziyaretçilerle kültür entegrasyonu oluşturulacağını dile getirdi.

Kazakistan, Kırgızistan, Tataristan başta olmak üzere birçok ülkede Ayaz Ata kültürünün yeni yıl hazırlıklarında yaşatıldığını anlatan Kirt, “Türk mitolojisinde önemli bir yere sahip olan Ayaz Ata, efsaneye göre kışın soğuk havalarda ortaya çıkan, aç, fakir, kimsesiz kimselere yardım eden bir evliya. Soğukta, darda kalanlara yardım edip onlara iyi ve güzel baht verdiğine inanılırdı.” ifadelerini kullandı.

Hristiyan dünyasının Noel kutlamaları çerçevesinde de Noel Baba figürünü tüm dünyanın bildiğini vurgulayan Kirt, “Noel, her yıl 25 Aralık’ta İsa’nın doğumunun kutlandığı Hristiyan bayramıdır. Noel Baba ise efsaneye göre, Noel gecesi çocuklara hediye bıraktığına inanılan efsanevi bir kişi. Biz de iki kültürü yeni yıl festivalimizde bir araya getirmek istedik.” diye konuştu.

Kirt, yeni yıl festivali boyunca kurulacak olan stantlarda kültürlere özgü yiyecekler, hediyelik eşyalar, kıyafetler, kültürlerden ilham alınarak tasarlanan canlı müzik performansları, canlı heykeller, kortejler ve daha pek çok etkinliğin katılımcılara eğlenceli bir ay yaşatacağını kaydetti.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu da yeni yıl festivalinin turizm için önemine değindi.

Yeni yıl festivalinin sadece Marmaris’e değil Türkiye‘ye de katkısı olacağına dikkati çeken Bülbüloğlu, “Otelciler haricinde bütün ilçe yaşayanının bu işe inanması lazım. Belediye önümüzü açıyor, biz de turizmci olarak sahip çıkacağız. Kış turizmine bu festival büyük katkı yapacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız da ilçe esnafının yeni yıl festivaline destek olacağını, kış turizminin de yeni yıl festivali ile daha gelişeceğine inandığını ifade etti.


https://www.haberler.com/ayaz-ata-ile-noel-baba-marmaris-te-bulusacak-11394216-haberi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın