İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2018 Brezilya Karnavalı’nın Ermenistan’a adanmış kısmı olacak

İlk kez dünyanın en ünlü festivali olan Brezilya (Rio) Karnavalı, Ermenistan’ın renklerini da sunacak. Karnavalın 2019 programı çerçevesinde Ermenistan’ın Nuh zamanlarından bugüne kadar uzana geçmişini anlatılacak.  Haberi, 2019 Rio Karnavalının şov programının organizatörleri olan São Paulo Sociedade Rosas de Ouro samba Okulu temsilcileri André Machado ve Angelina Basílio  aktardı.

Machado ve Basílio Ermenistan’ın kültür ve tarihini yakından tanıma amacıyla Ermenistan’da.

Machado, “Her şey birkaç ay önce dans grubunun temsilcilerinin Ermenistan hakkında gördükleri bir program ile başladı. O zaman, Ermenistan’ın kültür ve yaşam tarzını, ülkenin zengin tarihini Karnaval’ın 65 dakikalık çov programı çerçevesinde tanıtma fikri doğdu. Bu hem Ermenistan hem de Brezilya için çok ilginç. bugüne dek böyle bir şey yapılmadı” diye konuştu.

Ermenistan’ın Nuh’tan başlayan zamanlarıdaki tarihinden başlayan program çerçevesinde Ermeni Kilisesi, Alfabe, Ermenistan’ın Birinci Cumhuriyeti, Carles Aznavour’u kapsayacak. Son bölümü ise Ermeni Soykırımına, São Paulo Ermeni topluluğuna, ve çağdaş Ermenistan’a adanacak. Şov programı’nın son bölümü Ermeni cemaatinin merkezinin ve Ermeni kilisesinin de bulunduğu São Paulo “Armenia” (Ermenistan) Meydan’ında gerçekleştirilecek.

São Paulo’da 45 bin Ermeni yaşamaktadır.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/10/29/Brarzilya-Karnavalı-Ermenistan/140278

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın