İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aznavour iҫin yapılan milli törende Ermenice şarkı söyleyen Fransız asker Yerevan’da sahneye çıkacak

Ermenistan’ın başkenti Yerevan’daki Opera ve Bale Milli akademisi tiyatrosunda 29 Ekim tarihinde büyük şansonye Charles Aznavou’run anısına “Senin için,Aznavour” başlıklı konser düzenlenecek.

Konserde Ermeni pop ve opera şarkıcıları sahne alacak. Ermenistan Kültür Bakanlığının sitesinde yer aldığı bilgilere göre Fransız şarkıcı, bariton, Fransa Ulusal Muhafızları koro üyesi Jeremy Delver de Yerevan’daki konsere katılacak.

Delver Ermeniler arasında kendisine ün ve sevgi kazandıran “Ermeni Valsı” yada halk arasında daha çok “Güzel gözlerinde kaybediyorum kendimi”  başlıkla tanınan şarkıyı seslendirecek.

Hatırlanacağı üzere 1 Ekim tarihinde hayatını kaybeden evsanevi şarkıcı Charles Aznavour Paris’te düzenlenen milli törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende, Ermenistan başbakanı Nikol Paşinyan’ın konuşmasının ardından Fransa askeri orkestrasının şarkıçılarından Jeremy Delver başlığı “Ermenice Vals” olan “Güzel gözlerinde kaybediyorum kendimi” (Սիրուն քո աչքերի մեջ կորցնում եմ ինքս ինձ) şarkısını seslendirdi…


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/10/27/Charles-Aznavour-Yerevan-Ermenistan-Jeremy-Delver/140148

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın