İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilise’de ‘sanat’ buluşması

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Topluluğu tarafından, öğretim üyeleri ve öğrencileri biraraya getiren “İnsan Olmak Sanatı” adlı karma resim ve heykel sergisi Sveti Georgi Kilisesi’nde sanatseverlerin beğenisine açıldı…

Olgay GÜLER

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Topluluğu tarafından öğretim üyeleri ve öğrencileri biraraya getiren atölye çalışmaları sonucunda ortaya çıkan heykel ve resim çalışmaları ‘İnsan Olmak Sanatı’ isimli sergi sanatseverlerin beğenisine açıldı.
Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu işbirliğinde düzenlenen serginin açılışı Kıyık’ta bulunan Sveti Georgi tarihi kilise-sinde gerçekleştirildi. Açılışa Bulgaristan Edirne Başkonsolos Danışmanı Andon Andonov, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışıntan önce konuşan TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Bulgar Öğretim Üyesi Prof. Dr. Velislav Minekov, söz konusu sergiyle sanatın birleştiriciliğinin bir kez daha gösterildiğini belirtti.
Uluslararası sanatın hiçbir zaman sınır tanımadığı ve sanatın her zaman ulaşılabilir olduğunu anlatmak istediklerini belirten Prof. Dr. Minekov, “Güzel bir sergi ortaya çıktı. Sergide akademisyen ve öğrencileri eserleri yer alıyor. Sanatın birleştiriciliğini burada bir kez daha görüyoruz. Sanat hiçbir zaman sınır tanımaz. Bu serginin amacıda ülkeler arası işbirliğine ve çalışmalarına katkı sunmak. Serginin düzenlenmesinde katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Serginin, iki ülkenin kardeşliğinin gelişmesine katkı sağlayacağını belirten TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ersan Sarıkaya da; “Sanat her zaman ortak bir dildir. Sanat konuşmadan, söz olmadan insanların anlaşmasını sağlayan bir araçtır. İki ülke arasındaki dostluğun, kardeşliğin gelişmesine de katkı sağlayacak bir sergi. Üniversitemiz öğretim üyesi aynı zamanda Bulgar vatandaşı olan Prof. Dr. Velislav Minekov’un sergide önemli katkısı var. Sergide farklı bakış açıları soyut olarak yansıtılmış durumda. Hem heykel hem de resim çalışmaları var. Sanata dair ne varsa bu sergide görmek mümkün. Aynı zamanda böyle güzel bir mekanda açılmış olması sergiye ayrı bir güzellik katıyor” ifadelerini kullandı.
Sveti Georgi Kilisesi Rahibi Aleksandır Çıkırık da sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Çıkırık; “Bu tür sanat etkinliklerinin farklı yerlere taşınması çok güzel. Serginin kilisede açılmasından dolayı katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
25 Ekim cuma gününe kadar gezilebilecek sergi ilerleyen tarihlerde kentin farklı mekanlarında da sanatseverlerle buluşacak.


http://www.hudutgazetesi.com/haber/50709/kilisede-sanat-bulusmasi.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın