İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ayasofya’yı kilise olarak hayal eden Yunan takımı gözünü Türk şehirlerine dikti

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

İstanbul’un fethinin en önemli sembollerinden biri olan Ayasofya’yı kilise olarak hayal eden Yunan takımı AEK, bu kez gözünü Türk şehirlerine dikti.

İstanbul’da kurulan Yunanistan’ın AEK takımının otobüsünde bazı şehirlerin yer alması dikkat çekti. Otobüsün yan tarafındaki camın üzerinde AEK harflerinin açılımı olan Athlitiki Enosis Konstantinoupoleos kelimeleri yer aldı. İstanbul Spor Kulübü şeklinde tercümesi yapılabilecek kulübün açık isminin altında Türkiye’den tanıdık şehir isimleri yer aldı.

Otobüsünün üzerinde İstanbul, Trabzon, Amasya, Tokat gibi şehirler yer alıyor

Takım otobüsünün üzerinde Anadolu’dan şehir isimleri yer aldı. İstanbul, Trabzon, Amasya, Tokat, Kayseri, Konya, Akhisar (Manisa), Bandırma (Balıkesir), Çeşme (İzmir), Bergama (İzmir), Efes (İzmir), Trilye (Bursa), Gökçeada (Çanakkale) yazıları yan yana otobüste yer aldı.

94 yıl önce İstanbul’da kuruldu

Bundan 94 yıl önce İstanbul’da kurulan ve ardından Atina’ya taşınan sarı-siyahlı kulübün Türkiye’deki kent isimlerini, Anadolu’da eskiden Rum nüfusu barındıran yerler olması nedeniyle takım otobüsüne işlediği belirtildi.


https://www.yeniakit.com.tr/haber/ayasofyayi-kilise-olarak-hayal-eden-yunan-takimi-gozunu-turk-sehirlerine-dikti-534747.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın