İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amerikalı Türk Shevaun Mizrahi’nin Filmi ABD’de Sinemalarda

NEW YORK (TURKISH JOURNAL) – ABD-Türk yapımı Ermeni Soykırım iddialarını dile getiren “Distant Constellation” (Uzak Evren) adlı film ABD’nin bir çok eyaletinde gösterime giriyor.

8 Ekim’de Washington eyaletindeki Tacoma Film Festivali’nde gösterilen ve festivalde “En İyi Belegesel” ödülü kazanan Uzak Evren filmi, 19 Ekim’den itibaren ABD’nin bir çok eyaletinde gösterilecek.

Amerikalı Türk Shevaun Mizrahi’nin yönetmenliğini yaptığı 82 dakikalık İstanbul’daki bir huzurevinde çekilen “şevkat” dolu masalsı bir film havasındaki Uzak Evren, ara ara tek taraflı şekilde Ermeni soykırımı iddialarına yer verirken “zorlama” siyasi içeriğiyle de öne çıkıyor.

19 Ekim’de Ohio’nun Columbus kentinde, 26-28 Ekim’de Milwaukee Film Festivalinde, 2 Kasım’da New York’ta, 9 Kasım’da Illinois eyaletinin Evanston kentinde ve New Orleans’ta ve 26 Kasım’da da Boston’da gösterilecek. Film, 31 Ekim’de Kanada’daki “Gimme Some Truth Film Festival”inde de gösterilecek.

Shelly Grizim ve Deniz Buga’nın yapımcısı olduğu Uzak Evren, fotoğrafçılık ve görüntü yönetmenliğinin ardından film yönetmenliği yapan Shevaun Mizrahi’nin ilk uzun metrajlı belgesel filmi özelliğine sahip.

Zorlama siyasi içerik

ABD-Türk ortak yapımı belgesel nitelikteki filmde, Anadolu’da bin yılı aşkın bir arada aynı bayrak altında barış içinde yaşayan Türk ve Ermeni toplumuna, Kurtuluş Savaşı yıllarında Rusya ve diğer emperyal güçlerin tazyikiyle yaşatılan ortak trajedi soykırım olarak nitelendiriliyor. Hatta filmde konuşturulan yaşlı bir Ermeni vatandaşının bu iddiası nedeniyle Türkiye’de işkence görebileceği dahi ileri sürülüyor.


http://www.turkishjournal.com/2018/10/16/amerikali-turk-shevaun-mizrahinin-filmi-abd-sinemalarinda/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın