İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PEN ayın kitabını seçti: Mıgırdiç Margosyan’ın Bütün Kitapları

P.E.N. Türkiye Yazarlar Derneği, ayın kitabı olarak Evrensel Gazetesi yazarlarından Mıgırdiç Margosyan’ın bütün kitaplarını seçti.

P.E.N. Türkiye Yazarlar Derneği, ayın kitabı olarak dört yıl aradan sonra gerçekleştirilen 6. Diyarbakır Kitap Fuarı Onur Konuğu Mıgırdiç Margosyan’ın bütün kitaplarını seçti.

P.E.N tarafından yapılan yazılı açıklamada;

“Fuarda Diyarbakır’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Margosyan 1938’de Diyarbakır’ın Gavur (Hançapek) Mahallesi’nde doğdu Babası onu anadili Ermenice’yi öğrensin diye İstanbul’a yolladı. İstanbul yolculukları, Diyarbakır’a geri dönüşler Söyle Margos Nerelisen?, Gavur Mahallesi, Biletimiz İstanbul’a Kesildi gibi kitaplarında hikâye edilir. Halkları, hele Ermeniler ile Türkler arasındaki ilişkiyi tarafsızca, sevecenlikle ele alır. Eserlerinden mizah gibi hüzün de eksik olmaz. Ama Karagözyan Ermeni Yetimhanesi’ne yerleştirildikleri zaman Ermeni çocukların ‘Koşuun! Koşuun! Anadolu’dan Kürtler gelmiş!” demelerini hiç unutmamıştır. Mıgırdiç Margosyan kolay anlaşılır, yalın, tatlı dilli kitaplarıyla Ayın Kitabı’nın yazarı…” denildi.


 

https://www.evrensel.net/haber/362907/pen-ayin-kitabini-secti-migirdic-margosyanin-butun-kitaplari

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın