İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aziz Vincent Yortusu İstanbul’da Kutlandı

İstanbul Galata semtinde bulunan Sankt Georg Kilisesi’nde Vatikan’ın Türkiye’deki Büyükelçisi Başepiskopos Monsenyör Paul Fitzpatrick Russel’in katılımıyla, 30 Eylül Pazar günü Aziz Vincent Yortusu kutlandı. Kutlamaya Alman Protestan Kilisesi Türkiye temsilcisi Pastör Gabriele Pace de katıldı.

St. Georg Lazaristleri Başrahibi Peder Alexander Jernej, St. Georg Cemaatinin Pastör Yardımcısı Gerda Willam, Avusturya ve İstanbul’daki Lazaristler ve Şefkat Rahibeleri bir araya geldi. Avusturya Korosu, ayine renk kattı.

Monsenyör Russel vaazında, “Çatışma ve bölünme Dünya’da Tanrı’nın ruhunu her yerde çalışıyor, önemli bir gerçeği, onu kavramak gerekiyor, Tanrı’nın ruhu küçük bir kutu içine koyulamaz. Bizim bağlantımız Tanrı’yla ve en önemlisi hayatımızdaki bağlantısı bizim için net ve ciddi olmalıdır. Aziz Vincent için öyleydi. Kendisi için Tanrı’nın sevgisini biliyordu ve onun için en önemli gerçeği oldu” dedi.

Tören sonunda tüm cemaat, Sankt Georg Kilisesi salonunda kokteyl için toplandı ve Monsenyör Russel ile sohbet etme şansı buldu. (SAT-7 TÜRK/Nathalie Ritzmann)


http://haber.sat7turk.com/aziz-vincent-yortusu-istanbulda-kutlandi-2/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın