İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Dışişleri: Agresörün kurban postuna bürünerek başkalarını suçlaması kabul edilemez

Azerbaycan, Artsakh sakinlerine yönelik agresya uygulayarak ve tüm milletler arasında en önemli eşitlik ilkesini tanımayı reddederek periyodik aralıklarla Bandung ilkelerini kaba şekilde ihlal etmektedir. Beyan BM 73 Genel Kurulu çerçevesinde Bağlantısızlar Hareketi yüksek düzeyli buluşması esnasında Azerbaycan Delegasyonu Başkanının konuşmasına tepki olarak Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kuruluşlar Daire Bşk. Vahram Kajoyan’dan geldi.

NEWS.am’in Dışişleri Enformasyon ve Halkla İlişkiler Dairesinden edindiği bilgiye göre Kojoyan yaptığı yanıt konuşmada ʺAzerbaycan’ın kendisi Karabağ sorununu barışçı yolla çözmeyi reddetmekte ve Ermenistan’la olan sınırında olduğu gibi Artsakh’la olan temas hattında da sürekli askeri işlemler gerçekleştirmektedir. Agresörün kurban postuna bürünerek başkalarını suçlaması kabul edilemez.ʺ dedi.

Ermenistan Dışişleri temsilcisi, Azerbaycan’ın uluslararası aracılık yetkisine sahip Minsk Grubu eşbaşkanları tarafından Karabağ sorununun çözüm ilkelerinden biri olarak belirtilen Artsakh sakinlerinin self determinasyon hakkını reddettiğini de hatırlattı.

Kojoyan daha sonra, Bağlatısızlar Hareketi üyeleri büyük kısmının self determinasyon hakkının realize edilmesi sayesinde bağımsızlaştıklarını da hatırlatarak ʺArtsakh Cumhuriyeti halkı 10 Aralık 1991’de halk referandumu aracılığıyla zaten kararını verdi ve onlar bağımsız devlet olarak tanınma yönünde tüm haklara sahipler. Bu onların seçimidir ve hiç kimse onlara tersini yapmaya mecbur edemezʺ dedi.

Bandung ilkelerinin 1995 yılında Asya ve Afrika Ülkeleri Konferansında kabul edildiğini ve dünyada barış ve işbirliğini teşviği amaçladığını kaydeden Kajoyan, bu ilkelerin tüm halkların eşitliği, temel insan hakları ve BM Tüzk amaçları ve ilkelerine saygı, agresya veya kuvvet kullanımından uzak durmak olduğunu belirtti.


https://news.am/tur/news/473305.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın