İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şirinoğlu’ndan yankı bulan sözlere özür

26 Eylül 2018

Türkiye Ermeni Vakıfları Birliği Başkanı ve Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, Türkiye’de azınlık haklarının Tayyip Erdoğan ile en üst düzeye çıktığını söyledi. Küçüklükten beri Müslümanlarla iç içe yaşadığını, hep dost olduğunu belirten Şirinoğlu, “Ancak tarihten beri Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor” dedi.

Şirinoğlu, röportajda Türk Yahudileri ile ilgili yorumlar da yaptı. Şirinoğlu’nun “Yahudiler devletini sever fakat çok prensipli insanlardır. Prensiplerinin dışına çıkmazlar. Burada yaşayan Yahudiler Türkiye’ye asla hıyanet etmezler ama İsrail’e de bağlıdırlar. Dünyanın patronu ABD’dir ama onun da patronu Musevilerdir. ‘One minute’ yaşandı değil mi mesela. Biraz da yaşananların arkasında o vardır. Sayın Erdoğan yiğit adamdır, garibanın yanında durur. Belki dünya buna çok alışık değil” ifadeleri özellikle sosyal medyada çok yer buldu.

Bedros Şirinoğlu, daha sonra Yahudilerle ilgili kullandığı ifadelerin hem maksadını hem de anlamını aştığını belirterek Yahudilerden özür diledi. Şirinoğlu bu talihsiz ifadelerin yıllardır verimli bir şekilde çalışan iki toplumun bundan sonraki ilişki ve işbirliğimize yansımayacağına inandığını ifade etti.


http://www.salom.com.tr/haber-108115-sirinoglundan_yanki_bulan_sozlere_ozur.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın