İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Switalski: Ermenistan’daki değişiklikler AB’yle ilişkilerin gelişiminde güçlü bir saike dönüşecektir

Ermenistan’daki değişiklikler AB’yle ilişkilerin gelişiminde güçlü bir saike dönüşecektr. Görüş, 25 Eylül’de Erivan’da devam eden Ermenistan-AB Ticari İşler Komitesi I. Oturumundaki konşması esnasında AB Ermenistan Delegasyoby Bşk. Piotr Switalski’den geldi.

Ülke yeni yönetiminin belirttiği önceliklerin ticaret ve yatırım alanında Ermenistan ve AB arasındaki ilişkilerin gelişiminde güçlü bir saike dönüşeceğini kaydeden Switalski ʺYeni yönetimin ilan erttiği öncelikler ticaret ve yatırım alanında menfaatlerin korunması için kesinlikle yeterlidir ve hükümetin bu yönde ne yapılması gerektiğini çok iyi bildiğini sanıyorumʺ dedi.
Switalski’ye göre burada ilk elde söz konusu olan yolsuzun kökten temizlenmesi. Switalski’ye göre bu mücadelede başarı Ermenistan’a AB’De yeni partnörler bulması ve Avrupa’dan yatırımlar cezbetmesi hususunda olanaklar sağlar.

Hükümetin belirttiği ikinci öncelik yargı sisteminin bağımsızlığı. AB Delegasyonu Başkanının kanaatince, bu da aynı şekilde Avrupa’lı firmalarla ortaklıkla tesisine yardımcı olur, zira yargı sistemi bağımsızlığı yatırımların korunması ve güvenliğini teminat altına almakta. Switalski ʺErmenistan’da daha fazla Avrupalı firma, daha çok Avrupalı yatırım görmek isteriz; sadece parasal akışlar şeklinde değil, aynı zamanda know-how, bilgi, teknolojiler, yönetim kültürü şeklinde deʺ dedi.

Ermenistan Ulusal İstatistik servisi verilerine göre 2017’de Ermenistan ve AB arasındaki ticaret hacmi, bir önceki yıldan %36.1 daha fazla olmak üzere 1 milyar Doları geçti.İhracat bir önceki yıla kıyasla % 22 artarak 432.4 milyon Dolar olurken, ihracat %47.8 artarak 633.3 milyon Dolar oldu. AB, Ermenistan’ın dış ticarette % 26 nispi payına sahip olup, ikinci ticari partnörü durumunda.


https://news.am/tur/news/472811.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın