İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan eski cumhurbaşkanı Başbakan Paşinyan’a dava açtı

Ermenistan ikinci Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’a dava açtı.

Datalex (Ermenistan yargı bilgi sistemi) sisteminde dava hakkında yer alan bilgilere göre, iftira suçundan Paşinyan’a dava açan Koçaryan mahkemeden  onur, şeref ve haysiyetinin korunmasını talep etti.

Ermenistan ikinci Cumhurbaşkanı olan Koçaryan Paşinyan’ın, Başbakan makamına seçilmekten kısıa süre sonra tutuklanmıştı, ancak iki hafta tutuklu kaldıktan sonra serbest bırıkılmıştı.

Yargıtay Ceza Mahkemesi, Ermenistan Cumhuriyeti’nin anayasal düzenini bozmaktan suçlanan Koçaryan’ın tutuklanma emrinin değiştirilmesine karşı avukatların yaptığı itirazı iki gün inceledikten sonra, mahkeme kararının 13 Ağustos tarihinde saat 16:00’da yayınlamıştı.

2008 yılının 1-2 Mart tarihlerinde Yerevan’da gerçekleşen ve 10 kişinin hayatına mal olan olaylara ilişkin cezai olarak Ermenistan ikinci Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Ermenistan’ın eski Savunma Bakanı Mikayel Harutyunyan ve KGAÖ Baş Sekreteri Yuri Khatchaturov, Ermenistan Cezai Kanunu’nun 300.1 sayılı maddesinin birinci kısmına göre Ermenistan Cumhuriyeti’nin anayasal düzenini bozmaktan dolayı suçlu bulunmuşlardı. Mikayel Harutyunyan’a soruşturma açılmış, Yuri Khachaturov 5 milyon Ermenistan dramı karşılığında serbest bırakılmış, Robert Koçaryan ise tutuklanmıştı. Koçaryan’ın avukatları tutuklama kararına itiraz etmişlerdi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/09/25/Ermenistan-Cumhurbaşkanı-Paşinyan’/137787

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın