İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan toplumu Ermenilere yönelik husumetle zehirlenmiş durumda

Azerbaycan toplumu tüm düzeylerde Ermeni olan herşeye yönelik husumetle zehirlenmiş durumda. Beyan, Artsakh İnsan Hakları Ombudsmanının hazırladığı ʺAzerbaycan’da Ermeni Düşmanlığıʺ Rapornun tanıtım etkinliği esnasında raporu hazırlayanlardan biri olan politolog Dr. Anjela Elibegova’dan geldi.

Uzman Azerbaycan liderinin Ermenilere ilişkin konuşurken ifadelerinde ayrım gözetmediğini ve kamuoyunda hep tip ifadenin parlak şekilde kabul görerek, kamuoyunca cezalandırılmayacağına emin olduğunu hatırlattı. Devlet başkanının işini ikinci sınıf bürokratlar sürdürmekte, medya ve uzman topluluğu tekrar tekrar yayımlamakta. Bu şekilde nefret farklı şekillerde ‘dallanıp budaklanmakta, ve farklı halk katmanlarına onların erişebileceği yollarla ulaştırılmakta.

Uzman ʺKendi çocuklarına yönelik psikolojik şiddet uygulamaktalar, Azerbaycanlı çocuklara okul tedrisatından başlayarak, sıkça dezenformasyon ve çarpıtmalar aracılığıyla Ermenilerden nefret öğretilmektedir. Burada herhangi bir şeyii değiştirmeyi düşünmüyorlar bile. Çocuklara nefret bulaşmış durumda ve bunun ifadelerini her gün görmekteyiz. Azerbaycan herhangi bir şeyi değiştirse bile, zehirlenmiş dimağların değişmesi için 1-2 nesil gerekli. Belki 50 yıl sonra olumlu eğilimlere ilişkin konuşmak mümkün olabilir, ancak şimdi değilʺ dedi.

Uzman açıklamalarına örnek olarak Ermeni soyadı taşıyanların Azerbaycan’a sokulmaması, devlet görevlilerinin safkan olup olmadıklarını kontrol için bir devlet kurumu kurulması önerisi, her olumsuz halin Ermenilerle bağlantılandırılması vb. saydı.


https://news.am/tur/news/472858.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın