İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Acemoğlu’nun Ermenistan’a ziyareti özel problemler yüzünden mümkün değildi

Dünyaca ünlü Ermeni ekonomisti Daron Acemoğlu’nun Ermenistan’a ziyareti, bazı özel sorunlardan dolayı mümkün değildi. Bu konu hakkında Ermenistan Başbakan Yardımcısı Dikran Avinyan’ın ofisinden, Panarmenian haber sitesine bildirdi.

Büro, Ermenistan hükümetinin Acemoğlu ile sürekli temas halinde olduğu ve kendisinin de hükümeti her daim desteklemeye hazır olduğu yönünde açıklamada bulundu.

Daha önceki aylarda Ermenista Başbakanı Nikol Paşinyan, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) İktisat Profesörü Acemoğlu’nu Ermenistan’a davet etmiş ve karşılığında olumlu bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişlerdi.

Daron Acemoğlu Kimdir?

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) İktisat Profesörü olan Daron Acemoğlu, 3 Eylül 1967 tarihinde dünyaya geldi. “Dünya’daki En Çok Alıntı Yapılan ilk 10 Ekonomist” arasında sayılan Daron Acemoğlu, 1986 yılında Galatasaray Lisesi’ni bitirdi. Lisans derecesini İngiltere’nin York Üniversitesi’nde alan Acemoğlu, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise bu dalda en prestijli okullardan olan Londra Ekonomi Okulu’ndan aldıç 1992-93 yılları arasında Londra Ekonomi Okulu’nda ders veren Daron Acemoğlu, 1993’te ABD’deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde ders vermeye başladı. MIT’deki akademik kariyerinin ilk yıllarında, iktisat alanındaki tarihi yayınlardan biri olan The Economic Journal’da yayınlanan bir çalışması “1996 Yılının En İyi Makalesi” ödülünü aldı. Daron Acemoğlu, 2000 yılında profesörlüğe yükseldi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/09/25/Acemo%C4%9Flu-Ermenistan/137779

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın