İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şarmazanov: Artsakh’ın da; Ermenistan, Belarus ve Azerbaycan kadar bağımsız olmaya hakkı var

Ermenistan Millet Meclisi Bşk. yard. Eduard Şarmazanov ve beraberindeki Parlamento Heyeti 24 Eylül’de Minsk’te Belarus Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Bşk. Vladimir Andreichenko’yla buluştu.

Taraflar buluşmada Ermeni-Belarus Paralmentolararası Komisyon ortak çalışması, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ), BDT ve AGİT Parlamenterler Meclisinde işbirliğinin önemini belirttiler. Avrasya Ekonomi Birliği (AEB) çerçevesinde ikili işbirliğine değinildi.
Şarmazanov Ermenistan dış politika gündemindeki önemli meselelere ilişkin bilgi verdi, güvenlik aciliyetlerine verimli mukabelenin öncelikli öneminin altını çizdi. Bu bağlamda Şarmazanov, Dağlık Karabağ sorununun barışçı çözümüne değindi, Ermeni tarafının sorunun üç bilindik ilke zemininde, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlığı formatında çözülmesi gerektiği yönündeki tutumunu bir kez daha teyid etti.

Şarmazanov ʺMüzakerrelerde ilerlemeye tek engel Azerbaycan’ın yapıcı olmayan tutumudur. Bu devlet, Artsakh halkının kader tayini hakkının tam realizasyonunu reddetmektedir, oysa çatışmanın çözümü Artsakh halkının ayrılmaz haklarının icrasını teminat altına almalıdır. Artsakh’ın da; Ermenistan, Belarus ve Azerbaycan kadar bağımsız olmaya hakkı var.ʺ dedi.


https://news.am/tur/news/472678.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın